Initiatiefrijk De Wolden

Home > Wonen en Leven > Initiatiefrijk De Wolden

Initiatiefrijk De Wolden

De gemeenteraad ondersteunt initiatieven van inwoners door geld beschikbaar te stellen via de subsidieregeling Initiatiefrijk De Wolden. Deze subsidie is bedoeld voor projecten binnen de gemeente die bijdragen aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de gemeente. De regeling werkt op basis van cofinanciering. Daarom kunt u maximaal 50% van de projectbegroting aanvragen tot een maximum van € 100.000. In de Subsidieregeling Initiatiefrijk De Wolden vindt u alle criteria en eisen.

Aanvraagformulier invullen

U kunt het 'aanvraagformulier initiatiefrijk De Wolden' op deze pagina downloaden. Als bijlage moet u een begroting meesturen. Uit de begroting moet duidelijk worden hoe u aan de financiering komt. U kunt hiervoor het ‘begrotingsformat initiatiefrijk’ gebruiken. Het ingevulde en ondertekende formulier stuurt u op naar gemeente De Wolden.

Het ondertekende formulier met begroting stuurt u naar: gemeente De Wolden, ter attentie van mevrouw R. Muller, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Of u stuurt het formulier met begroting per e-mail naar gemeente@dewolden.nl.

Behandeling van aanvragen Initiatiefrijk De Wolden

De aanvragen worden toegekend of afgewezen door het college van burgemeester en wethouders van De Wolden. U kunt uw aanvraag het hele jaar door indienen. Maar er zijn wel vier behandelrondes met bijbehorende deadlines, namelijk: 1 februari, 1 mei, 1 augustus en 1 november. Als u voor een deadline uw aanvraag indient, dan wordt uw aanvraag binnen 8 weken na die datum behandeld.

Verantwoordingsformulier invullen

Heeft u de klus geklaard? Dan verwachten we dat u het 'verantwoordingsformulier initiatiefrijk De Wolden' invult. Ook het verantwoordingsformulier moet voorzien zijn van een handtekening en begroting. Het verantwoordingsformulier moet binnen 8 weken na afronding van uw project binnen zijn.

Het ondertekende formulier met begroting stuurt u naar: gemeente De Wolden, ter attentie van mevrouw R. Muller, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Of u stuurt het formulier met begroting per e-mail naar gemeente@dewolden.nl.

Meer weten?

Voor meer informatie en voorbeelden kunt u het ‘Boek Initiatiefrijk De Wolden’ downloaden. Voor vragen kunt u contact opnemen met Riet Muller via gemeente@dewolden.nl of T. 14 0528.

  

Kijk voor meer films over Initiatiefrijk De Wolden op het Youtube-kanaal van gemeente De Wolden.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie