Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Home > Wonen en Leven > Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een hot item in ondernemend Nederland. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat u naast het streven naar winst ook rekening houdt met het effect van uw activiteiten op het milieu en dat u oog heeft voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf. Het gaat er om een balans te vinden tussen mensen, milieu en omgeving,en winst. 

Steeds vaker blijkt dat die balans leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen alle kernprocessen van het bedrijf een rol, van inkoop en productie tot personeelsbeleid en marketing. Wellicht gebruikt u al energiezuinige producten of hebben uw werknemers uitstekende arbeidsomstandigheden.

Met de MVO-scan ISO 26000 kunt u testen hoe verantwoord u nu al onderneemt. Doe de scan op www.startenmetiso26000.nl.

Is er ook subsidie als u aan de slag wilt met MVO?

Er is geen specifieke subsidie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wel kunt u subsidies krijgen voor deelaspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals energiebesparing of het aannemen van minderheden. Veel milieu- en innovatiesubsidies gaan via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

Verder zijn provincies, ministeries en de EU goede plekken om te kijken naar subsidiemogelijkheden.

Belangrijke links

www.mvonederland.nl

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie