Natuurgebieden

Home > Wonen en Leven > Natuurgebieden

Natuurgebieden

De Wolden lijkt wel Drenthe in het klein. U vindt er bijna alle Drentse landschappen met daarin beekdalen, essen en ontginningen, afgewisseld met bos en heide. Ook heeft De Wolden vele cultuurhistorische elementen zoals de streekeigen boerenerven, houtwallen en singels. Daarnaast zijn er verschillende bijzondere natuurgebieden in en vlakbij de gemeente.

Natuurgebieden (deels) in De Wolden

Reestdal

Een schitterend en mysterieus stukje natuur op de grens tussen Overijssel en Drenthe. Het ongeschonden karakter en de rust die u hier vindt, maken het Reestdal tot een ideaal gebied voor een stevige wandeling of een ontspannen fietstocht. Al struinend door dit oude cultuurlandschap waant u zich in een openluchtmuseum. Voor meer informatie bezoekt u de website van het Reestdal.

Dwingelderveld

Aan de noordgrens van de gemeente vindt u Nationaal Park Dwingelderveld. Dit natuurgebied herbergt het grootste oppervlakte natte heide van Noordwest-Europa. Het is één van de fraaiste heidegebieden van Nederland. Uitgestrekte velden en bossen worden afgewisseld door vennen, plassen, graanakkers en weilanden. Voor meer informatie bezoekt u de website van Nationaal Park Dwingelderveld.

Natuurgebieden in de omgeving van De Wolden

Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold op de grens van Drenthe en Friesland is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als nationaal park. Voor meer informatie bezoekt u de website van Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Weerribben-Wieden 

In Noordwest Overijssel is het Nationaal Park Weerribben-Wieden gelegen. Dit waterrijke natuurgebied omvat meren en kolkjes, uitgestrekte rietlanden, langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige moerasbossen. Voor meer informatie bezoekt u de website van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie