Onderwijs en basisscholen

Home > Wonen en Leven > Onderwijs en basisscholen

Onderwijs en basisscholen

Basisscholen

De Gemeente De Wolden telt 16 basisscholen. Tien basisscholen behoren tot het openbaar onderwijs. Zes scholen behoren tot het bijzonder onderwijs. Drie van de scholen werken volgens het brede-schoolprincipe en vormen een samenwerkingsverband met instellingen als kinderopvang, welzijnswerk, muziekschool en/of sportvereniging. Een brede school heeft als doel de ontwikkelingskansen van kinderen van 0 tot 13 jaar te vergroten.

Het college van B&W streeft ernaar om in elke grote kern een school te bouwen dat werkt volgens het principe van de brede school. De instellingen hoeven daarbij niet onder één dak te zitten, maar het kan wel. Het college is van mening dat door de samenwerking een rijke en uitdagende leeromgeving ontstaat waarin álle kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Tegelijkertijd biedt het ouders de kans zorg en werk goed te combineren.

De Wijk, Ruinerwold en Ruinen kennen inmiddels brede scholen. In Zuidwolde wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van twee brede scholen.

Openbaar onderwijs

De openbare basisscholen hebben een gezamenlijke website. Op de website van de stichting Wolderwijs kunt u alle informatie vinden over de openbare scholen in De Wolden.

Bijzonder onderwijs

Op de bijzondere basisscholen in De Wolden wordt christelijk onderwijs aangeboden. Meer informatie over de bijzondere basisscholen kunt u vinden op de website van Vereniging Christelijk Primair Onderwijs Zuidwest Drenthe of op de website van CBS De Wegwijzer.

Voortgezet onderwijs

In de gemeente De Wolden bevinden zich geen scholen voor voortgezet onderwijs. De leerlingen gaan voor voortgezet onderwijs naar scholen in Meppel of Hoogeveen.

Leerlingenvervoer

Wanneer uw kind niet lopend of fietsend naar school kan vanwege de afstand of een handicap, komt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een bijdrage in de kosten van leerlingenvervoer.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie