Over de gemeente

Home > Wonen en Leven > Over de gemeente

Over de gemeente

De Wolden is een landelijk gelegen gemeente in Zuidwest-Drenthe, tussen Meppel en Hoogeveen. De Wolden heeft 24.000 inwoners. De oppervlakte van De Wolden bestaat uit 22.700 hectare verdeeld over 17 dorpen.

Dorpen 

Landschap en economie

De Wolden heeft een gevarieerd landschap. Er zijn grootschalige landbouwgebieden met onder andere moderne melkveehouderijbedrijven (Ruinerwold, Koekange), afgewisseld met beekdalen (Reestdal, Ruiner Aa), stuwwallen (Nolde), esdorpen (Ansen, Ten Arlo) en bos (Echten). De voornaamste economische dragers van De Wolden zijn landbouw, recreatie en toerisme, met daarnaast kleinschalige industrie, nijverheid en detailhandel.

Recreatie en toerisme

Op het gebied van recreatie en toerisme is in De Wolden veel te beleven. Er zijn talrijke (boeren)campings, bungalowparken, hotels, pensions en horecagelegenheden. De Wolden heeft ook veel aantrekkelijke fiets-, wandel- en ruiterpaden.

Vereniging voor Dorpsbelangen

Een Vereniging voor Dorpsbelangen zet zich in voor behoud en ontwikkeling van de kwaliteit van uw leefomgeving. Als u idee├źn en plannen heeft om uw leefomgeving te verbeteren, kunt u contact opnemen met uw Vereniging voor Dorpsbelangen of met de gemeente.

Contactpersonen voor Vereniging voor Dorpsbelangen

Als Vereniging voor Dorpsbelangen heeft u binnen de gemeente te maken met toezichthouders en een adviseur kernen- en dorpenparticipatie.

Toezichthouder     

De toezichthouders controleren en bewaken de openbare ruimte. De toezichthouders bij De Wolden zijn:

  • Jaap Smit, voor de groenvoorziening in het gebied ten noorden van de rijksweg A28.
  • Rob Feijen, voor de groenvoorziening in het gebied ten zuiden van de rijksweg A28.
  • Natascha Koestal, voor civiele aangelegen (bebording, wegen, riolering, openbare verlichting) in het hele gebied.

Adviseur kernen- en dorpenparticipatie

In De Wolden is Riet Muller de adviseur kernen- en dorpenparticipatie, zij is de contactpersoon voor alle kernen, dorpen en initiatieven in de gemeente De Wolden. Zij wijst u de weg in het gemeentehuis en koppelt mensen en initiatieven. Voor meer informatie over Initatiefrijk De Wolden kunt u ook bij haar terecht.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie