Ruinerwold

Home > Wonen en Leven > Ruinerwold

Ruinerwold

Geschiedenis Ruinerwold

Ruinerwold ligt centraal in de gemeente De Wolden. Halverwege de twaalde eeuw schonk de bisschop van Utrecht een moerassig gebied tussen Meppel en Ruinen aan het klooster te Ruinen. Het natte gebied werd met behulp van de monniken ontgonnen, waardoor er na verloop van tijd een bewoonbare omgeving ontstond waar men boerderijen vestigde. Ruinerwold is voortgekomen uit het 'Buddinge en Haakswold', dat als zelfstandig schoutambt tot de heerlijkheid Ruinen behoorde. Het is pas in achttiende eeuw de naam Ruinerwold gaan dragen.

Ruinerwold is een typisch plattelandsdorp. Samen met de dorpen Berghuizen en Oosteinde ligt het verspreid over een uitgestrekt agrarisch landschap. In de omgeving liggen prachtige natuurgebieden zoals het Sultansmeer; een plas die is ontstaan door turfwinning. Ruinerwold ligt centraal in mooi Zuidwest-Drenthe. Ruinerwold telt zo'n 2.851 inwoners. Bezoekt u eens de verschillende musea en galeries in de buurt van Ruinerwold.

Contact Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen

Dhr. W.F. Slomp
Munnikenland 7
7961 DG Ruinerwold
E. info@dbvruinerwoldberghuizen.nl

Dorpsvisie Ruinerwold 2011

Sinds juni heef Ruinerwold - samen met Berghuizen en Weerwille - een Dorpsvisie. De Dorpsvisie geeft de idee├źn en verwachtingen weer van de inwoners van het dorp. Wat moet er in Ruinerwold veranderen? Wat moet er behouden blijven? U leest het in de Dorpsvisie. 

Te downloaden:

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie