Zonnelening

Home > Wonen en Leven > Zonnelening

Zonnelening

Bent u inwoner van gemeente De Wolden en wilt u zelf voordelig energie opwekken? Dan zijn er dit jaar een aantal mogelijkheden voor u om te investeren in duurzame oplossingen voor uw woning. Elk jaar is er vanuit gemeente De Wolden en provincie Drenthe een budget beschikbaar voor de Zonnelening. Er kan een lening aangevraagd worden voor de kosten van installatie en aanschaf
van:

  • zonnepanelen
  • een zonneboiler
  • overige duurzame technieken gericht op de winning van directe zonne-energie

Voor investeringen in het opwekken van zonne-energie krijgt u rentevoordeel op de lening. U ontvangt van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) een duurzaamheidslening met een gunstige, vaste rente voor de gehele looptijd. Dit jaar opent de inschrijving voor de Zonnelening op 1 juni 2018. Er is een subsidieplafond van € 150.000.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.snn.nl/zonnelening-drenthe-2018. U kunt ook contact opnemen met de helpdesk van het SNN, telefoonnummer 050-5224924.

Aanvragen

In het tweede kwartaal van 2018 kunt u via de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) de lening aanvragen.

Let op: vraag eerst de zonnelening aan, voordat u verplichtingen aangaat met installateurs. Geef nog geen opdrachten en teken nog geen offertes, voordat u een ontvangstbevestiging van uw aanvraag heeft ontvangen. Maatregelen die al zijn uitgevoerd, komen niet in aanmerking voor de zonnelening.

Collectieve inkoop zonnepanelen

Later dit jaar is er voor het eerst in onze gemeente een collectieve inkoop van zonnepanelen. Door mee te doen met de collectieve inkoop van zonnepanelen kost de aanschaf u weinig inspanning en wordt u ontzorgt. Zodra de inschrijving open gaat voor de collectieve inkoop meldt u zich online aan, hierna komt een adviseur naar u toe en u ontvangt een advies en offerte op maat. Gedurende dit traject kunt u advies krijgen van het DrentsEnergieLoket (www.drentsenergieloket.nl of info@drentsenergieloket.nl).

Woningeigenaren in De Wolden krijgen voor de zomervakantie een brief met meer informatie over de collectieve inkoop zonnepanelen.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie