Zorg en ondersteuning (Wmo)

Home > Wonen en Leven > Zorg en ondersteuning (Wmo)

Zorg en ondersteuning (Wmo)

Het is de bedoeling dat u de touwtjes zo veel en zo lang mogelijk zelf in handen kunt blijven houden en kunt blijven meedoen. Dat is ook het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met hulp van vrienden, familie, buren, mantelzorgers of andere organisaties, met of zonder hulpmiddelen. Zodat u precies de ondersteuning krijgt die nodig is. Zo krijgen we meer voor elkaar.

Als u merkt dat u ondersteuning kunt gebruiken in het dagelijks leven, kunt u zelf een aantal dingen doen. Denk eerst goed na over uw vraag: wat lukt niet meer en wat zijn oplossingen? Uiteraard kunt u hierover het gesprek aangaan met mensen die u hierbij kunnen helpen: uw vrienden, familie en buren.

Als u er zelf niet uitkomt

U heeft al verschillende wegen bewandeld, maar komt er zelf niet uit, ook niet met uw omgeving. U kunt dan terecht bij het team Wmo van de gemeente. Belangrijke eerste stap is dat u nadenkt over uw hulpvraag en dat u zich bij ons meldt.

Aanmelden voor ondersteuning

Heeft u een vraag of behoefte aan ondersteuning? Laat het ons weten en meldt u aan bij het team Wmo.

Aanmelden bij team Wmo

Na het versturen van het formulier maken we een melding aan en neemt een van onze consulenten contact met u op om een afspraak te maken.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie