Nieuws

Nieuws

Wil je via de e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over sportactiviteiten in De Wolden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Wil je foto’s en verslagen van de activiteiten zien? Kijk dan op Facebook of Twitter

 • Meer vakleerkrachten bewegingsonderwijs in De Wolden

  (04-10-2016)

  Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van sport en bewegen. Kinderen die voldoende bewegen en regelmatig sporten presteren beter op school en blijven minder vaak zitten.

  lees meer
 • Nieuwe leuke activiteiten! Meld je aan...

  (23-09-2016)

  In gemeente De Wolden zijn weer heel veel leuke naschoolse activiteiten te vinden voor de maanden september t/m november.

  lees meer
 • Ruim 150 nieuwe vrijwilligers voor sportverenigingen dankzij MVKT

  (15-06-2016)

  Zeven sportverenigingen uit De Wolden en Hoogeveen hebben afgelopen maanden deelgenomen aan de cursus Meer Vrijwilligers In Kortere Tijd. Met deze cursus MVKT van vier avonden hebben de verenigingen actief ingezet op het werven en begeleiden van vrijwilligers.

  lees meer
 • JOGG ambassadeur: Ina Alblas

  (07-06-2016)

  Sinds begin 2015 heeft De Wolden een aantal Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-ambassadeurs. Deze ‘bekende gezichten’ in De Wolden willen graag dat iedereen zich fit en gezond voelt. Door gezond eten en regelmatig bewegen kunnen jongeren, maar ook ouderen daar zelf veel aan doen.

  lees meer
 • Studiemiddag kleuters in beweging

  (03-06-2016)

  Op woensdag 26 oktober wordt voor de derde maal een studiemiddag ‘kleuters in beweging' georganiseerd. Deze scholingsdag is gericht op kleuterdocenten, om zo het bewegingsonderwijs voor deze jonge kinderen een kwaliteitsimpuls te geven. De invulling van de workshops wordt verzorgd door verschillende Drentse sportprofessionals en enkele externe experts. 

  lees meer
 • Maak de gezonde keuze de gemakkelijke keuze!

  (04-05-2016)

  Sinds begin 2015 heeft De Wolden een aantal Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-ambassadeurs. Deze ‘bekende gezichten’ in De Wolden helpen bij een fitte en gezonde levensstijl. Door gezond eten en regelmatig bewegen kunnen kinderen en jongeren, maar ook ouderen daar zelf veel aan doen.

  lees meer
 • Verhuur van sportaccommodaties De Wolden en Hoogeveen

  (05-02-2016)

  Sinds de ambtelijke samenvoeging van de gemeente De Wolden en de gemeente Hoogeveen in 2015 hebben er voor de verhuur van sportaccommodaties een aantal personele wijzigingen plaatsgevonden. Bij deze wordt de organisatie van de verhuuradministratie van sportaccommodaties toegelicht.

  lees meer
 • Beleidsnotitie 'Een leven lang sporten'

  (18-08-2015)

  Elke week beleven vele Woldenaren het plezier van sport en bewegen. Sport en bewegen houd je fit en gezond en zorgt voor ontmoeting en gezelligheid tussen mensen.

  lees meer