Toekomstbestendige kampeerterreinen

Gemeente De Wolden werkt aan het toekomstbestendig maken van kampeerterreinen. De recreatie sector is een belangrijke sector binnen gemeente De Wolden. De sector biedt veel werkgelegenheid, maar ook het voorzieningenniveau in de dorpen is mede te danken aan de toeristische bestedingen.

Project

Gemeente De Wolden wil recreatie ondernemers de kans bieden om te kunnen blijven ondernemen, maar hecht ook grote waarde aan het woon-/leefklimaat van omwonenden en de natuur. De huidige beheersverordening en het bestemmingsplan bieden ondernemers niet altijd de mogelijkheid om aan de veranderende vraag naar vernieuwende overnachtingslocaties te voldoen. Om dit in de toekomst wel mogelijk te maken hebben wij dit project opgestart. Wij focussen ons hier enkel op kampeerbedrijven, die ook als zodanig bestemd zijn. Minicampings zijn geen onderdeel van dit project.

Proces

Op basis van eerdere verzoeken van ondernemers en trends in de kampeersector hebben wij een eerste visie opgesteld. Deze visie zal worden aangevuld en aangepast naar aanleiding van de input van ondernemers en omwonenden. Voor deze input organiseren wij 3 bijeenkomsten, tevens hebt u de kans om per e-mail input aan te leveren. Hierna zal de visie vertaald worden naar regelgeving in de vorm van een bestemmingsplan.

Contact

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met José Reinholtd: j.reinholtd@dewoldenhoogeveen.nl. Hebt u specifieke vragen over het bestemmingsplan en de bijbehorende procedure, dan kunt u contact opnemen met Nicky Spring in 't Veld: n.springintveld@dewoldenhoogeveen.nl

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht