Vrijwilligersverzekering

Gemeente De Wolden heeft verzekeringen afgesloten voor vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor klaar-overs, voorleesouders en maaltijdbezorgers. U bent onder andere verzekerd voor schade en ongevallen tijdens uw inzet als vrijwilliger of mantelzorger. U meldt schade met het schadeformulier. De verzekeraar kijkt altijd eerst of uw eigen verzekering de schade kan dekken.

Verwerking schadeformulier

U mailt het ingevulde schadeformulier naar gemeente@dewolden.nl. U kunt het formulier ook per post sturen: t.a.v. Team Verzekeringen, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. De schadeclaim wordt naar Centraal Beheer Achmea gestuurd. Zij bepalen of u eventueel op de eigen verzekering een schadevergoeding kunt krijgen. Als dat zo is, zendt Centraal Beheer Achmea de claim door naar de andere verzekeraar om deze af te handelen. U krijgt hiervan bericht. Als de eigen verzekeraar de claim niet behandelt, dan doet Centraal Beheer Achmea dat.

Voor wie

De verzekering is voor iedere vrijwilliger en mantelzorger, met uitzondering van de vrijwillige brandweer en politie. Een vrijwilliger is iemand die via een organisatie onverplicht en onbetaald werkt. Deze werkzaamheden helpen anderen en/of de samenleving en hebben een maatschappelijk doel. De verzekering geldt:

  • Bij elke leeftijd
  • Bij eenmalige activiteiten (er geldt geen minimum aantal uren)
  • Bij kerkelijk werk en activiteiten georganiseerd door buurtverenigingen

Wat is verzekerd

Als vrijwilliger bent u verzekerd voor: 

  • aansprakelijkheid vrijwilliger
  • ongevallen vrijwilliger
  • aansprakelijkheid rechtspersoon
  • bestuurdersaansprakelijkheid voor vrijwilligers die in de organisatie leidinggeven 
  • verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen
  • rechtsbijstand vrijwilliger

Meer informatie

Hebt u nog vragen over de vrijwilligersverzekering? Dan kunt u contact opnemen met het team Verzekeringen: 14 0528. Of stuur een e-mail naar gemeente@dewolden.nl t.a.v. Team Verzekeringen.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl