Kindpakket aanvragen

Hebt u een laag inkomen en kinderen tot 18 jaar? U kunt dan gebruik maken van de regelingen uit het kindpakket. Hierin zit bijvoorbeeld fietsonderhoud voor een veilige fiets, een jaarabonnement van de Speel-o-theek, een kledingcheque en een zwemabonnement voor de buitenzwembaden in De Wolden.

Aanvraagformulier kindpakket (pdf - 119,3 KB)

Aanvragen

Lever het compleet ingevulde formulier met eventuele bijlagen in bij de receptie van het gemeentehuis in Zuidwolde. U kunt het formulier ook per post sturen naar Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. De gemeente geeft binnen 8 weken antwoord op uw aanvraag. 

Voorwaarden

  • Uw kind is 17 jaar of jonger.
  • Bent u getrouwd of woont u samen? Dan mag uw inkomen niet hoger zijn dan € 1.981,34 netto per maand exclusief vakantietoeslag.
  • Bent u alleenstaand of alleenstaande ouder? Dan mag uw inkomen niet hoger zijn dan € 1.386,95 netto per maand exclusief vakantietoeslag.

Soorten vergoedingen

Speelgoed

Bent u op zoek naar speelgoed? Met een jaarabonnement van de speel-o-theek in Zuidwolde, Meppel of Hoogeveen kan uw kind een jaar lang gratis speelgoed lenen. U kunt het speelgoed maximaal 3 weken lenen. Zo hebt u altijd speelgoed in huis voor uw kind.

Kleding

U kunt via het Kindpakket 2 keer per jaar een fashioncheque van € 115,- voor uw kind krijgen.

Smartphone

Hebt u kinderen die 11 jaar of ouder zijn? Dan kunt u 1 keer in de 3 jaar een vergoeding van € 150,- krijgen om een smartphone te kopen. U krijgt geen vergoeding voor een abonnement, accessoires of reparaties aan de mobiel.

Zwemabonnement

Houdt uw kind van zwemmen? U kunt een zwemabonnement krijgen voor uw kind voor de buitenzwembaden in Zuidwolde, Ruinen of De Wijk.

Fiets

Is uw kind 4 jaar of ouder en kan zijn of haar fiets wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Dit kan 1 keer per jaar. Het is ook mogelijk om 2 keer per jaar een kleine reparatie te laten uitvoeren. Bij de reparaties wordt er gebruik gemaakt van tweedehands onderdelen. De gemeente werkt hierin samen met Cosis.

Is de fiets van uw kind niet meer te repareren of te klein geworden? Dan kunt u een vervangende fiets voor uw kind aanvragen. De gemeente werkt hierin samen met ANWB Kinderfietsplan. Zij doneren veilige tweedehands fietsen. 

ID-kaart

Gaat uw kind naar het buitenland, bijvoorbeeld voor een schoolreisje? Dan is een ID-kaart vanaf 14 jaar verplicht. U kunt een vergoeding krijgen voor een ID-kaart voor uw kind. Pasfoto's en reiskosten worden niet vergoed. U hebt per kind 1 keer in de 5 jaar recht op een vergoeding.

Paspoort vluchtelingen

Woont uw kind in Nederland maar heeft hij of zij niet de Nederlandse identiteit? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor een vluchtelingenpaspoort of vreemdelingenpaspoort. Dit kan alleen als u kunt laten zien dat u geen paspoort kunt krijgen in het land waar u vandaan komt.

Meer informatie

Hebt u vragen over het kindpakket? Neem dan contact op met gemeente De Wolden door te bellen: 14 0528 of te mailen naar kindpakket@dewolden.nl.

Regelingen van andere organisaties

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht