Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Ombudsman

Hebt u een vraag of klacht over de manier waarop u door bestuurders of ambtenaren van gemeente De Wolden bent behandeld? Dan kunt u elke laatste maandagmiddag van de maand terecht op het spreekuur van de gemeentelijke ombudsman de heer Van Egdom. U kunt een afspraak maken door te mailen: ombudsman@dewolden.nl of door te bellen naar 0528 - 291557 (Anita van Ulsen, secretaris van de ombudsman).

Schriftelijk contact opnemen

Wilt u schriftelijk contact opnemen met de ombudsman? Stuur uw vraag of klacht dan naar ombudsman@dewolden.nl. Vermeld in ieder geval uw naam, adres, telefoonnummer, vraag of klacht en verdere uitleg. U kunt ook een brief sturen naar Ombudsman De Wolden, Postbus 20, 7920 AA, Zuidwolde.

Werkwijze officiële klacht

Hebt u al een officiële klacht ingediend? Dan onderzoekt de ombudsman de klacht en kijkt hij of de beslissing van het gemeentebestuur juist is. U en degene over wie u hebt geklaagd worden uitgenodigd voor een gesprek. De ombudsman schrijft een rapport over de feiten. U en degene over wie u hebt geklaagd kunnen op dit rapport reageren. In het definitieve rapport geeft de ombudsman zijn eindoordeel.

Onderzoek etnisch profileren

De Nationale ombudsman is een onderzoek gestart naar hoe de overheid omgaat met klachten over etnisch profileren. Bent u wel eens gestopt, gecontroleerd of gefouilleerd door iemand van de overheid, vanwege uw huidskleur of afkomst? Dan kunt u een korte vragenlijst invullen. Zo helpt u de Nationale ombudsman bij zijn onderzoek.

Jaarverslagen

Contact met de gemeente

U bent op afspraak welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl