U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Riool verstopt

Is uw riool verstopt? Om te weten wie u moet bellen, moet u er eerst achterkomen waar de verstopping zit: op gemeentegrond of op uw eigen terrein. Als de verstopping op gemeentegrond is, dan belt u de storingsdienst van de gemeente. Of u belt het waterschap, als u in het buitengebied woont en uw huis is aangesloten op een IBA (Individuele Behandeling Afvalwater). Is de verstopping op uw eigen grond? Dan regelt u zelf een installateur. 

Bel storingsdienst gemeente: 0528-378378

Bel waterschap: 088-2331200

Waar zit de verstopping

Om er achter te komen waar de verstopping zit (op gemeentegrond of uw eigen grond), gaat u op zoek naar het erfafscheidingsputje. Dit putje kunt u zelf opgraven of u kunt een installateur inhuren. De gemeente vergoedt de kosten van een installateur niet. Ook niet als de verstopping op gemeentegrond is. Komt u er niet uit? Dan kunt u de gemeente bellen tijdens kantooruren: 14 0528.

Putje staat droog

Als het erfafscheidingsputje of de leiding (bijna) droog staat dan zit de verstopping op uw eigen terrein. U moet de verstopping dan zelf (laten) oplossen. De gemeente vergoedt geen kosten.  

Putje vol water

Zit er water in de put? Dan zit de verstopping in de leiding van de gemeente. U belt dan de storingsdienst van de gemeente.

Buiten de bebouwde kom

Woont u buiten de bebouwde kom? Dan is uw woning waarschijnlijk aangesloten op een drukrioolsysteem of op een IBA (Individuele Behandeling Afvalwater). Er staat dan een besturingskast in de buurt van uw huis. Op deze kast staat een lamp die brandt als het riool verstopt is. Als er een onweersbui is geweest, bel dan meteen. Soms brandt de lamp dan namelijk niet. 

  • U hebt een drukrioolsysteem: bel de gemeente
  • U hebt een IBA: bel het waterschap

Meer informatie

U vindt meer informatie over riolering op de website van Stichting RIONED.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl