Nieuwsoverzicht

19 mei 2022 |

Vanaf donderdag 19 mei 2022 ligt het ontwerpbestemmingsplan voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Hoge Akkers in Ruinerwold voor iedereen ter inzage. Het bedrijventerrein Hoge Akkers wordt uitgebreid met 24 kavels.

 

Lees verder Over Gemeente De Wolden verheugd dat het ontwerpbestemmingsplan Hoge Akkers ter inzage kan
18 mei 2022 |

U heeft al met ons meegedacht over de Toekomstvisie van onze gemeente: Samen aan Zet. We willen u nu graag uitnodigen om mee te denken in de uitwerking voor de sectoren: Economie, Landbouw en Recreatie & Toerisme.

Lees verder Over Denkt u met ons mee? Samen versterken we het economisch klimaat de komende vijf jaar in De Wolden
14 april 2022 |

Het nieuwe seizoen van de eikenprocessierups is begonnen. Vanaf eind maart 2022 zagen deskundigen op verschillende plaatsen in Nederland dat de eitjes van het diertje zijn uitgekomen.

Lees verder Over Eikenprocessierups seizoen van start
23 maart 2022 |

In het voorjaar worden de groene containers in De Wolden vaker geleegd dan normaal. Dit is naar wens van inwoners naar voren gekomen tijdens een bewonersbijeenkomst naar aanleiding van de invoering van diftar, het gedifferentieerd ophalen van (grijs) restafval.

Lees verder Over Drie extra inzamelrondes gft-afval
18 maart 2022 |

Gemeente De Wolden gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen in een woonboerderij in Drogteropslagen (15 personen) en groepsaccommodatie de Moréne in Koekange (8 personen). Daarnaast zijn er tientallen plaatsen beschikbaar op vakantiepark de Westerbergen in Echten als dat nodig is, om de vluchtelingen een veilige en compleet ingerichte opvang te bieden. Deze…

Lees verder Over Opvang voor Oekraïense vluchtelingen in De Wolden
15 maart 2022 |

‘De aangeboden hulp voor Oekraïne in gemeente De Wolden is hartverwarmend’, zegt burgemeester Inge Nieuwenhuizen. ‘Wij zullen de vluchtelingen veiligheid en onderdak bieden zo lang dat nodig is en gaan samen met de heren Haitsma, Koops en Vrijhof zorgen dat de mensen uit Oekraïne mede geholpen worden door de vrijwilligers uit de gemeente’.

Lees verder Over Gemeente blij met coördinatie van hulp aan Oekraïne
04 maart 2022 |

De grove aantasting van de internationale rechtsorde in Oekraïne raakt ons allemaal. Het is een aanval op vrijheid, democratie en mensenrechten in de wereld.

Lees verder Over Oorlog in Oekraïne; wat doet de gemeente en wat kunt u doen?
02 maart 2022 |

In opdracht van het college van B&W is Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde op 1 maart begonnen met het herstraten van een aantal wegen in De Wolden.

Lees verder Over Herstraten wegen in De Wolden

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht