Nieuwsoverzicht

05 december 2022 |

Vanaf nu is Uniek Sporten Uitleen beschikbaar voor inwoners van De Wolden. Wat is Uniek Sporten Uitleen en waarom zou je hier gebruik van willen maken?

Lees verder Over De Wolden start met Uniek Sporten Uitleen
01 december 2022 |

Vanaf januari 2023 wordt het oud papier en karton (OPK) opgehaald door PreZero. Het is dan niet meer mogelijk om (dozen met) oud papier naast de container aan te bieden. Uw container voor oud papier en karton wordt vanaf volgend jaar, net zoals de containers voor restafval, PMD en GFT, geledigd met een afvalwagen voorzien van een zijlader.

Lees verder Over Oud papier en karton alleen nog aanbieden in de juiste container
01 december 2022 |

Initiatiefrijk; dat zijn de inwoners van De Wolden! De inbreng en inzet van inwoners van gemeente De Wolden werd de afgelopen jaren beloond. Aan veel mooie projecten werd geld toegekend vanuit het gemeentelijke programma Initiatiefrijk de Wolden. Deze projecten droegen bij aan meer leefbaarheid en gemeenschapszin in de dorpen. De gemeenteraad en het college…

Lees verder Over Initiatiefrijk De Wolden wordt voortgezet!
24 november 2022 |

Het college van B&W heeft het besluit genomen om vanaf 2 januari 2023 tijdelijk asielzoekers op te vangen aan de Burgemeester Jansstraat 47 in Linde. De vluchtelingen, gezinnen, vrouwen en kinderen, kunnen hier terecht tot 31 maart 2023. Met deze tijdelijke opvang ontlast de gemeente het aanmeldcentrum van het COA (Centrale Opvang Asielzoekers in Ter Apel).…

Lees verder Over Farmhouse Linde: tijdelijke opvang asielzoekers
23 november 2022 |

Inwoners van De Wolden ervaren de gemeente als een veilige gemeente om in te wonen, blijkt uit onderzoek. Dat wil het college van burgemeester en wethouders graag zo houden. Daarom stelde zij aandachtspunten op voor de komende jaren in de kadernota veiligheid, toezicht en handhaving. Het college vraagt de gemeenteraad om deze aandachtspunten te onderstrepen.…

Lees verder Over College De Wolden blijft komende jaren inzetten op veiligheid
21 november 2022 |

Koolmonoxide ruik je niet, proef je niet en zie je niet. De klachten die je ervaart bij een koolmonoxidevergiftiging zijn niet altijd direct herkenbaar, want het lijkt op griepklachten.

Lees verder Over Pas op voor koolmonoxidevergiftiging
21 november 2022 |

Woensdag 16 november heeft wethouder Egbert van Dijk voormalig wethouder Jan van ’t Zand gevraagd fietsambassadeur voor De Wolden te worden. Jan fietst zelf ook graag en is altijd betrokken geweest bij de wielersport in onze gemeente.

 

Lees verder Over Jan van ’t Zand fietsambassadeur De Wolden
14 november 2022 |

Nederland staat voor de uitdagende ruimtelijke opgave om aantrekkelijke landschappen, goede natuur- en waterkwaliteit, voldoende en betaalbare woningen voor iedereen, een duurzame energie- en voedselvoorziening en een veilige leefomgeving voor mens en milieu te realiseren en bovenal om deze ambities in te passen in de ruimtelijke inrichting van het land.

Lees verder Over Samen de schouders onder de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling in Regio Zwolle

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht