Nieuwsoverzicht

21 maart 2023 |

Meer dan 150 Nederlandse gemeenten treffen elkaar vanaf vandaag in het jaarlijkse NK Tegelwippen. In welke gemeente worden de meeste tegels vervangen door groen? In onze regio gaan de gemeenten Meppel, De Wolden, Hoogeveen, Westerveld, Midden- Drenthe en Steenwijkerland de strijd aan.

Lees verder Over NK Tegelwippen start 21 maart: tegels maken plaats voor groen
21 maart 2023 |

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Naar schatting wonen er in De Wolden op dit moment 600 mensen met dementie. Dit aantal stijgt naar ongeveer 1000 mensen met dementie in 2050. Dit betekent dat steeds meer mensen zorgen voor een naaste met deze ziekte.

Lees verder Over Dementievriendelijk De Wolden; algemene informatieavond dementie 21 maart - Update deze avond gaat niet door wegens een gebrek aan aanmeldingen
20 maart 2023 |

Op 27 maart 2023 organiseert de gebiedscommissie wolf in samenwerking met de provincie Drenthe een webinar over subsidie voor wolfwerende rasters voor de paardenhouderij. Het webinar is gratis te bekijken via het provincie-kanaal op YouTube.

Lees verder Over Webinar over subsidie voor wolfwerende rasters voor de paardenhouderij Drenthe
20 maart 2023 |

In opdracht van het college van burgemeester en wethouders wordt in de periode van 20 tot en met 31 maart onderhoud uitgevoerd aan de Markeweg in Veeningen door de firma NTP Infra uit Hattem.

 

Lees verder Over Asfalteringswerkzaamheden Markeweg in Veeningen
20 maart 2023 |

Het nieuwe preventiemenu basisonderwijs De Wolden is weer klaar! De komende weken ontvangen de basisscholen een map met het nieuwe preventiemenu.

Lees verder Over Het preventiemenu basisonderwijs De Wolden schooljaar 2023-2024
17 maart 2023 |

Inwoners van De Wolden zitten vol goede ideeën om hun leefomgeving te verbeteren. Vanuit de regeling Initiatiefrijk De Wolden worden in de eerste ronde zes mooie projecten gerealiseerd. In totaal ontvangen initiatiefnemers bijna € 42.000,-.

Lees verder Over Initiatiefrijk De Wolden deelt € 42.000,- uit
16 maart 2023 |

In opdracht van het college van B&W begint Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde maandag 20 maart met het herstraten van wegen/paden in De Wolden.

Lees verder Over Herstraten wegen in De Wolden
14 maart 2023 |

Het college van B&W heeft besloten om in de tweede fase ‘Ekelenberg’ in Zuidwolde de volgende namen toe te kennen: Wikkerse, Het Hooge Veld en de Trechterbeker.

Lees verder Over Drie nieuwe straatnamen in Zuidwolde

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht