Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Nieuwsoverzicht

27 oktober 2020 |

In de pmd-container mogen plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken. Denk aan: lege yoghurtpakken, flacons van wasmiddelen, conservenblikken en frisdrankblikjes. Als je deze verpakkingen gescheiden inzamelt, kunnen er nieuwe verpakkingen van worden gemaakt.

Lees verder
26 oktober 2020 |

De schoolkring Ansen is door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geselecteerd als proeftuin aardgasvrije wijk. In april heeft gemeente De Wolden samen met Anser energiecoöperatie energieKansen een aanvraag ingediend voor bijna 2,4 miljoen euro voor de tweede ronde proeftuinen.

Lees verder
26 oktober 2020 |

Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op!

Lees verder
23 oktober 2020 |

Het is herfst en dat betekent dat de dagen steeds korter worden. Als het buiten donker is, wil je natuurlijk wel goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Heb jij je fietsverlichting al gecheckt? Zo fiets je veilig verlicht naar school, de sportclub en naar andere leuke afspraken. Donker buiten? Licht aan en gaan!

Lees verder
21 oktober 2020 |

De huidige gemeentesecretaris voor zowel gemeente De Wolden als Hoogeveen en tevens directeur van de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen, Nanne Kramer, vertrekt per 1 november bij samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen.

Lees verder
21 oktober 2020 |

In januari 2021 is het weer zover. Dan wordt bekend welk initiatief met de titel ‘Raspaard 2020’ naar huis gaat. Welk initiatief heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd? Inwoners kunnen initiatieven uit onze gemeente benoemen en het college van burgemeester en wethouders haalt hieruit de winnaar.

Lees verder
21 oktober 2020 |

Een groot deel van het zwerfafval in Nederland bestaat uit plastic frisdrankflesjes, oftewel petflesjes. Pet is een afkorting van polyethyleentereftalaat.

Lees verder
20 oktober 2020 |

In opdracht van het college van burgemeester en wethouders worden een aantal putranden in asfaltwegen vervangen door de firma Van den Broek uit Heteren. De putranden worden vervangen omdat deze geluidsoverlast en/of trillingsoverlast veroorzaken naar woningen. Daarnaast heeft het trillen een negatieve invloed op de…

Lees verder

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl