Nieuwsoverzicht

23 september 2022 |

Van 12 september 2022 tot en met 6 oktober 2022 vindt de Textiel Race de Wolden plaats. Drie scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel.

Lees verder Over Woldense basisscholen in de race tegen textielafval
21 september 2022 |

Luc Slagter, 21 jaar, had moeite met school en stopte ermee op zijn 17e. Toen kreeg hij de leerplichtambtenaar op bezoek. Inmiddels zit Luc helemaal op zijn plek bij TMFunderingen in Ruinen. Dankzij goede samenwerking tussen ouders, leerplichtambtenaar, vsv-coach (voortijdig schoolverlaten coach) en werkgever.

Lees verder Over Luc zit op zijn plek, dankzij goede begeleiding en samenwerking
16 september 2022 |

Veel mensen willen energie en gas besparen, maar vinden het lastig om een concreet plan te maken voor hun eigen huis. Heb jij slimme duurzame stappen gezet zoals dakisolatie, HR++ glas of een warmtepomp? Help anderen op weg! Meld je woning aan als voorbeeld op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route en stel je woning open voor bezoekers op 29…

Lees verder Over Duurzame stappen gezet? Meld jouw huis aan als voorbeeldwoning!
08 september 2022 |

Gemeente De Wolden organiseert in samenwerking met Race Against waste de Textiel Race. Dit is een educatief project waarbij basisscholen de strijd aangaan met textielafval.

Lees verder Over Basisscholen De Wolden doen mee aan Textiel Race
06 september 2022 |

In 2023-2024 heeft de gemeente De Wolden de eer om Culturele Gemeente van Drenthe te zijn. Van het voorjaar van 2023 tot en met de zomer van 2024 staat er iets bijzonders te gebeuren in de zuidwesthoek van Drenthe.

Lees verder Over Zakelijke leiders Wiede Wold
18 maart 2022 |

Gemeente De Wolden gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen in een woonboerderij in Drogteropslagen (15 personen) en groepsaccommodatie de Moréne in Koekange (8 personen). Daarnaast zijn er tientallen plaatsen beschikbaar op vakantiepark de Westerbergen in Echten als dat nodig is, om de vluchtelingen een veilige en compleet ingerichte opvang te bieden. Deze…

Lees verder Over Opvang voor Oekraïense vluchtelingen in De Wolden
15 maart 2022 |

‘De aangeboden hulp voor Oekraïne in gemeente De Wolden is hartverwarmend’, zegt burgemeester Inge Nieuwenhuizen. ‘Wij zullen de vluchtelingen veiligheid en onderdak bieden zo lang dat nodig is en gaan samen met de heren Haitsma, Koops en Vrijhof zorgen dat de mensen uit Oekraïne mede geholpen worden door de vrijwilligers uit de gemeente’.

Lees verder Over Gemeente blij met coördinatie van hulp aan Oekraïne
04 maart 2022 |

De grove aantasting van de internationale rechtsorde in Oekraïne raakt ons allemaal. Het is een aanval op vrijheid, democratie en mensenrechten in de wereld.

Lees verder Over Oorlog in Oekraïne; wat doet de gemeente en wat kunt u doen?

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht