Nieuwsoverzicht

29 mei 2024|

Op vrijdag 26 april 2024 zijn er aan maar liefst 9 vrijwilligers uit De Wolden Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Een bijzonder moment waarop zij allen, als dank voor hun grote betekenis voor de samenleving, zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees verderOver Aandragen Koninklijke onderscheidingen
28 mei 2024|

Deze nota beschrijft de plannen van de gemeente voor de komende jaren. En dat kunnen best spannende jaren worden. Er zijn landelijke signalen dat het financieel zwaar kan worden in 2026 en 2027, helderheid hierover is er helaas nog niet.

Lees verderOver College van B&W De Wolden presenteert de Kadernota voor 2025
16 mei 2024|

In opdracht van het college van B&W wordt in de periode van 22 t/m 31 mei onderhoud uitgevoerd aan de voetbrug in de vijver aan Luchtenstein in de Wijk.

Lees verderOver Onderhoud brug Luchtenstein in de Wijk
14 mei 2024|

Op 8 mei 2024 hebben twaalf inwoners van De Wolden het Nederlanderschap gekregen. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen nam de ‘Verklaring van Verbondenheid’ af en heeft de besluiten uitgereikt.

Lees verderOver Nederlanderschap voor twaalf inwoners van De Wolden
07 mei 2024|

Het college heeft een belangrijke stap genomen in het proces rond de wijziging van een recreatiebestemming naar een woonbestemming op een vakantiepark. Het college heeft akkoord gegeven op een werkdocument met ruimtelijke uitgangspunten en het kostenverhaal.

Lees verderOver College besluit over ruimtelijke uitgangspunten en kosten voor woonbestemming op vakantiepark
04 april 2024|

Woningeigenaren met een laag inkomen kunnen tot € 2.500 subsidie aanvragen voor woningisolatie. Deze subsidie geldt voor alle Drentse gemeenten.

Lees verderOver Nieuwe isolatiesubsidie voor woningeigenaren met smalle beurs
04 april 2024|

In verband met een nieuwe aansluiting op het hoofdriool en nieuwe inrichting van de buitenruimte rondom het nieuwe HSC/Wolderhuus, moeten we een deel van de Oosterweg tijdelijk afsluiten.

Lees verderOver Tijdelijke afsluiting deel van de Oosterweg in Zuidwolde
02 april 2024|

Vanaf 9 april stelt gemeente De Wolden een perceel aan de Leeuwenveenseweg beschikbaar om drie grote tenten neer te zetten voor de tijdelijke nachtopvang van maximaal 200 asielzoekers. Dit op verzoek van het COA. Hiermee wordt voorkomen dat mensen op het grasveld buiten voor het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten slapen. Het gaat om mannen, vrouwen en…

Lees verderOver Tijdelijke nachtopvang voor twee maanden aan de Leeuwenveenseweg in Zuidwolde voor 200 asielzoekers

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht