Nieuwsoverzicht

03 augustus 2022 |

Heeft u plannen om te verbouwen? Of wilt u energie besparen in uw woning? Neem dan eens een kijkje bij huiseigenaren die u zijn voorgegaan op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route

Lees verder Over De Duurzame Huizen Route
02 augustus 2022 |

Er is in Dalfsen bij een pluimveebedrijf met vleeskuikenouderdieren vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd.

Lees verder Over Vogelgriep in Dalfsen (vervoersverbod voor een deel in De Wolden)
28 juli 2022 |

Burgemeester Inge Nieuwenhuizen zet de traditie ‘wandel mee met de burgemeester’ voort. Burgemeester Nieuwenhuizen: ‘Ik maak graag op een informele manier kennis met inwoners en dit is een leuke manier om u te spreken in een prachtige omgeving’. Wat houdt u bezig, waar bent u trots op en waar krijgt u energie van?’

Lees verder Over Wandel mee met burgemeester Inge Nieuwenhuizen
25 juli 2022 |

Vogelgriep is een besmettelijke ziekte die voorkomt bij pluimvee (zoals kippen of kalkoenen) en andere wilde vogelsoorten (zoals eenden, duiven en zwanen). Pluimvee of vogels worden na infectie snel ziek.

Lees verder Over Wat is vogelgriep?
19 juli 2022 |

Ook in De Wolden hangen veel vlaggen op de kop als protest tegen het landelijke stikstofbeleid. Het college heeft met vertegenwoordigers van het actiecomité gesproken en vooralsnog mogen deze vlaggen, onder voorwaarden, blijven hangen.

Lees verder Over Vlaggen blijven in De Wolden
18 maart 2022 |

Gemeente De Wolden gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen in een woonboerderij in Drogteropslagen (15 personen) en groepsaccommodatie de Moréne in Koekange (8 personen). Daarnaast zijn er tientallen plaatsen beschikbaar op vakantiepark de Westerbergen in Echten als dat nodig is, om de vluchtelingen een veilige en compleet ingerichte opvang te bieden. Deze…

Lees verder Over Opvang voor Oekraïense vluchtelingen in De Wolden
15 maart 2022 |

‘De aangeboden hulp voor Oekraïne in gemeente De Wolden is hartverwarmend’, zegt burgemeester Inge Nieuwenhuizen. ‘Wij zullen de vluchtelingen veiligheid en onderdak bieden zo lang dat nodig is en gaan samen met de heren Haitsma, Koops en Vrijhof zorgen dat de mensen uit Oekraïne mede geholpen worden door de vrijwilligers uit de gemeente’.

Lees verder Over Gemeente blij met coördinatie van hulp aan Oekraïne
04 maart 2022 |

De grove aantasting van de internationale rechtsorde in Oekraïne raakt ons allemaal. Het is een aanval op vrijheid, democratie en mensenrechten in de wereld.

Lees verder Over Oorlog in Oekraïne; wat doet de gemeente en wat kunt u doen?

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht