Parkeerplaats voor gehandicapten

U kunt een parkeerplaats vlakbij uw huis aanvragen als u door een blijvende lichamelijke beperking niet ver kunt lopen. En als u uw auto nu steeds op meer dan 100 meter afstand van uw woning moet parkeren. De parkeerplaats voor gehandicapten vraagt u aan per post. Voor de aanvraag hebt u een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders nodig. Hebt u deze kaart nog niet? Dan vraagt u die eerst aan.

Aanvragen

Stuur het formulier naar Gemeente De Wolden, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Of lever het in bij de balie, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde. Maak hiervoor een afspraak. 

Wat u moet weten

  • U krijgt geen parkeerplaats voor gehandicapten als u parkeerruimte hebt op uw eigen terrein, zoals een oprit of garage. Of in de buurt van uw woning, zoals bij uw flat
  • U kunt alleen een parkeerplaats voor gehandicapten aanvragen als u een auto, brommobiel of gehandicaptenvoertuig hebt met een kenteken dat op uw naam staat
  • U krijgt binnen 8 weken antwoord op uw aanvraag 

Kosten

Een parkeerplaats voor gehandicapten kost € 293,20. Als wij uw aanvraag afwijzen, moet u € 72,50 betalen. Dit zijn de kosten voor het werk dat wij doen om uw aanvraag te behandelen.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht