U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Paspoort

Wanneer verloopt uw paspoort?

Als dat binnen nu en 3 maanden is, vragen we u om ongeveer 2 weken voor de einddatum een afspraak te maken. Door de coronamaatregelen kunnen we minder mensen tegelijk aan de balies helpen. Door de aanvragen te spreiden zorgen we dat iedereen op tijd geholpen wordt. Alvast bedankt voor uw hulp en begrip.

U vraagt een paspoort aan bij de gemeentebalie. Ook kinderen moeten mee bij het aanvragen van hun paspoort. U betaalt bij het aanvragen (pinnen of contant). Zodra uw paspoort klaarligt, ontvangt u van ons een sms of e-mail. Dit duurt maximaal 6 werkdagen. U kunt uw paspoort laten bezorgen, thuis of op een ander adres. Of u haalt uw paspoort zelf op in het gemeentehuis. Ook kinderen moeten zelf hun paspoort ophalen.

Meenemen

  • Alle paspoorten en ID-kaarten die u hebt. Ook als ze zijn verlopen
  • 1 pasfoto (niet ouder dan 6 maanden) in kleur. Let op pasfoto-eisen

Kosten

Overzicht van de kosten voor een paspoort
Soort paspoort Prijs
Paspoort vanaf 18 jaar en ouder (10 jaar geldig) € 74,75
Paspoort voor jongeren t/m 17 jaar (5 jaar geldig) € 56,55

Bezorgen kost € 6,95 voor 1 of meerdere reisdocumenten op hetzelfde adres. Meer informatie over thuisbezorgen reisdocumenten.

Snel nodig

Hebt u uw paspoort snel nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u voor 13.30 uur uw paspoort aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag ophalen. U betaalt € 50,90 extra voor een spoedaanvraag.

Paspoort voor uw kind

Vraagt u een paspoort aan voor uw kind (t/m 17 jaar)? Neem dan uw kind mee. Beide ouders/voogden moeten schriftelijk toestemming geven. Print het formulier Schriftelijke toestemming aanvraag reisdocument (pdf - 81,0 KB) en neem het ingevuld mee naar het gemeentehuis. Kinderen moeten een eigen paspoort of ID-kaart hebben en mogen niet bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Lees meer informatie over reizen met kinderen.

Kwijt of gestolen

Bent u uw paspoort verloren in Nederland of is het gestolen? Dan kunt u direct een nieuw paspoort aanvragen. Bij de gemeentebalie tekent u een Verklaring van vermissing. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Als u verzekerd bent tegen diefstal, is aangifte doen bij de politie wel aan te raden. Lees wat u moet doen wanneer u uw paspoort kwijt bent in het buitenland.

U woont in het buitenland

U kunt geen paspoort aanvragen in gemeente De Wolden. Op Nederlandwereldwijd vindt u hoe u dit regelt.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl