Nieuws

Nieuws

Wil je via de e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over sportactiviteiten in De Wolden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Wil je foto’s en verslagen van de activiteiten zien? Kijk dan op Facebook of Twitter

 • Trefbaltoernooi Gemeente De Wolden gaat weer beginnen!

  (09-11-2017)

  Vanaf 23 november gaat het trefbaltoernooi weer los in gemeente De Wolden. Een sportieve naschoolse activiteit waar veel scholen aan deelnemen. Kinderen van groep 5 tot en met 8 kunnen zich opgeven om vervolgens te strijden voor een plekje in de gemeentelijke finale of zelfs de provinciale finale.

  lees meer
 • Sportcongres 27 november 2017

  (01-11-2017)

  Op maandag 27 november organiseren de gemeenten Hoogeveen en De Wolden voor de zevende keer het jaarlijkse sportcongres voor sportverenigingen. Tijdens deze editie worden vrijwilligers, bestuurders, trainers en andere betrokkenen uitgenodigd om actief met elkaar in gesprek te gaan.

  lees meer
 • Cursus 'Vallen verleden tijd'

  (03-10-2017)

  Dit najaar wordt in Ruinerwold de cursus 'Vallen Verleden Tijd' weer aangeboden. Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder die ooit een valpartij hebben meegemaakt en/of bang zijn om te vallen.

  lees meer
 • Vacature sportfunctionaris

  (23-05-2017)

  Voor de periode september 2017 t/m december 2018 zoeken wij één nieuwe sportfunctionaris voor 36 uur, werkzaam bij SportDrenthe ten behoeve van de gemeente Hoogeveen. Met deze vacature zoeken wij iemand die onder andere een extra impuls geeft aan het Jeugdsport- en cultuurfonds, fitheidstesten en beweegaanbod voor ouderen coördineert en een bijdrage levert aan gezonde scholen, vitale verenigingen en leefbare wijken en dorpen.

  lees meer
 • Finale ‘Stoeprandje’ een groot succes

  (09-05-2017)

  Onder een stralend zonnetje mochten 100 kinderen meedoen aan de finale van Stoeprandtoenooi van De Wolden op het complex van korfbalvereniging ZKC ’19 in Zuidwolde. De finalisten, die zich hadden geplaatst via voorronden op de scholen streden om een prachtige schoolprijs; een mooie wisselbeker en een set Kerby’s waar dit spel mee gespeeld kan worden.

  lees meer
 • Lamko Hulzebos verzorgt Kick Off van de The Daily Mile in de Wijk

  (08-05-2017)

  Met een loopclinic op het speelplein voor alle kinderen van obs de Horst gaf Lamko Hulzebos het startsein voor de The Daily Mile. Obs de Horst is de vijfde school in De Wolden die hieraan meedoet.

  lees meer
 • Fietsschool van het jaar

  (02-05-2017)

  Ook dit jaar zijn we op zoek naar de fietsschool van Drenthe. Scholen kunnen tot en met 31 mei hun bewijslast klaarmaken en op de website plaatsen. We dagen alle scholen in Drenthe in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs uit om leerlingen zoveel mogelijk op de fiets naar school te laten gaan. 

  lees meer
 • Fit en gezond in De Wijk

  (19-04-2017)

  Sporten is belangrijk voor iedereen! Naar mate men ouder wordt is het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker.
  Daarom nodigen wij alle 65+ers in en rondom De Wijk uit voor een Fit-test op dinsdag 9 mei in ontmoetingscentrum De Havezate.

  lees meer
 • Themabijeenkomst Sponsoring De Wolden

  (10-04-2017)

  Is jullie club op zoek naar tips en inspiratie voor de sponsorzaken? Kom dan op 3 mei naar themabijeenkomst over sponsoring.

  Speciaal voor sportverenigingen uit de gemeenten De Wolden en Hoog­eveen organiseert Sportief Hoogeveen en De Wolden Sport deze themabij­eenkomst over sponsoring.

  lees meer
 • Nederland Kampioen 800 meter hardlopen opent The Daily Mile in De Wolden

  (07-04-2017)

  Britt Roos heeft op obs. de Bosrand in Kerkenveld de officiële start voor The Daily Mile in de gemeente De Wolden gegeven. Tijdens de The Daily Mile gaan de kinderen dagelijks een mijl (of vijf minuten) hardlopen onder schooltijd.

  lees meer
 • Nieuwe ondersteuningsronde 2017 voor de Gezonde School

  (17-03-2017)

  Nieuwe ondersteuningsronde 2017 voor de Gezonde School (Gezonde Schoolpakket)
  Vanaf medio maart opent een nieuwe ronde van het ondersteuningsaanbod voor scholen die een Gezonde School willen worden. Het ondersteuningsaanbod bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,-.

  lees meer
 • Knotshockeytoernooi Gemeente De Wolden in de startblokken

  (20-02-2017)

  Vanaf 7 maart gaat het knotshockeytoernooi voor kinderen uit groep 3 en 4 in Gemeente De Wolden weer beginnen. Een sportieve naschoolse activiteit waar veel scholen en kinderen aan deelnemen.

  lees meer
 • Brochure seniorensport 'Een leven lang sporten'

  (13-02-2017)

  In deze brochure seniorensport vindt u een uitgebreid overzicht van welke mogelijkheden er allemaal zijn voor de wat oudere sporters.

  lees meer
 • Professionele basketbal training voor de jeugd van obs ‘De Horst’

  (06-02-2017)

  Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van obs ‘De Horst’ in de Wijk krijgen de komende weken een basketclinic van Yfke Hoek uit Roden. Yfke is stagiaire van het JOGG-team De Wolden en speelt daarnaast op ere-divisieniveau bij Royal Eagles in Apeldoorn. Ook heeft zij met de Europese Kampioenschappen in Hongarije meegedaan. 

  lees meer
 • Sport- en cultuurweek 2017 in Havelte

  (31-01-2017)

  In de zomervakantie van 2017 wordt van 21 t/m 25 augustus de sport- en cultuurweek georganiseerd door sportfunctionarissen van De Wolden en Hoogeveen, de beweegcoaches van Westerveld en jongerenwerkers van Welzijn de Wolden. Deze week wordt georganiseerd voor basisschoolkinderen uit deze gemeenten die vanwege verschillende redenen zelf niet op vakantie kunnen.

  lees meer
 • Wouter Marinus JOGG-ambassadeur

  (30-01-2017)

  PEC Zwolle voetballer Wouter Marinus uit Zuidwolde is benoemd tot JOGG-ambassadeur. Hij gaat optreden als ambassadeur van de lokale integrale JOGG-aanpak; waarmee gemeenten een stijging van het aantal jongeren op gezond gewicht willen realiseren.

  lees meer
 • De Wolden en Emmen Trefbalkampioenen van Drenthe

  (16-01-2017)

  Bij het Drentse Trefbaltoernooi in Emmen zijn De Wolden en Emmen de winnaars geworden. Zij mogen de wisselbekers een jaar lang in hun bezit houden en volgend jaar proberen te verdedigen. Dit toernooi dat werd georganiseerd door de Buurtsportcoaches van de gemeente Emmen werd op donderdag 29 december in sporthal Esdal in Emmen gehouden. 

  lees meer
 • Gratis cursusaanbod voor sportverenigingen

  (05-01-2017)

  Jaarlijks bieden De Wolden Sport en Sportief Hoogeveen diverse cursussen en bijscholingen aan voor bestuurders, trainers en/of vrijwilligers van sportverenigingen. In januari 2017 starten de trajecten ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’ en ‘Besturen met een visie’.

  lees meer
 • GEZOCHT: Jeugdige Drentse rolstoeltennissers!

  (16-12-2016)

  In Drenthe willen we graag een jeugdgroep opstarten voor rolstoeltennis.

  In Lisa Doedens (10 jaar) hebben we al de eerste enthousiasteling en in Gert Jan van der Vegt een zeer ervaren rolstoeltennistrainer gevonden. In Oosterhesselen kunnen we gebruikmaken van een mooie indoor tennisbaan, in de zomer zal er worden getraind op de banen van LTC Emmen.

  lees meer
 • Gemeenten Hoogeveen en De Wolden organiseren sportcongres

  (02-11-2016)

  Op maandag 28 november organiseren de gemeenten Hoogeveen en De Wolden voor de zesde keer het jaarlijkse sportcongres voor sportverenigingen. Tijdens deze zesde editie worden workshops aangeboden die tips en trucs bieden aan bestuurders, vrijwilligers en trainers.

  lees meer
 • Trefbaltoernooi Gemeente De Wolden gaat weer beginnen!

  (28-10-2016)

  Vanaf 2 november gaat het trefbaltoernooi weer los in gemeente De Wolden. Een sportieve naschoolse activiteit waar veel scholen aan deelnemen. Kinderen van groep 5 tot en met 8 kunnen zich opgeven om vervolgens te strijden voor een plekje in de gemeentelijke finale of zelfs de provinciale finale.

  lees meer
 • Meer vakleerkrachten bewegingsonderwijs in De Wolden

  (04-10-2016)

  Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van sport en bewegen. Kinderen die voldoende bewegen en regelmatig sporten presteren beter op school en blijven minder vaak zitten.

  lees meer
 • Nieuwe leuke activiteiten! Meld je aan...

  (23-09-2016)

  In gemeente De Wolden zijn weer heel veel leuke naschoolse activiteiten te vinden voor de maanden september t/m november.

  lees meer
 • JOGG ambassadeur: Ina Alblas

  (07-06-2016)

  Sinds begin 2015 heeft De Wolden een aantal Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-ambassadeurs. Deze ‘bekende gezichten’ in De Wolden willen graag dat iedereen zich fit en gezond voelt. Door gezond eten en regelmatig bewegen kunnen jongeren, maar ook ouderen daar zelf veel aan doen.

  lees meer
 • Studiemiddag kleuters in beweging

  (03-06-2016)

  Op woensdag 26 oktober wordt voor de derde maal een studiemiddag ‘kleuters in beweging' georganiseerd. Deze scholingsdag is gericht op kleuterdocenten, om zo het bewegingsonderwijs voor deze jonge kinderen een kwaliteitsimpuls te geven. De invulling van de workshops wordt verzorgd door verschillende Drentse sportprofessionals en enkele externe experts. 

  lees meer
 • Maak de gezonde keuze de gemakkelijke keuze!

  (04-05-2016)

  Sinds begin 2015 heeft De Wolden een aantal Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-ambassadeurs. Deze ‘bekende gezichten’ in De Wolden helpen bij een fitte en gezonde levensstijl. Door gezond eten en regelmatig bewegen kunnen kinderen en jongeren, maar ook ouderen daar zelf veel aan doen.

  lees meer
 • Verhuur van sportaccommodaties De Wolden en Hoogeveen

  (05-02-2016)

  Sinds de ambtelijke samenvoeging van de gemeente De Wolden en de gemeente Hoogeveen in 2015 hebben er voor de verhuur van sportaccommodaties een aantal personele wijzigingen plaatsgevonden. Bij deze wordt de organisatie van de verhuuradministratie van sportaccommodaties toegelicht.

  lees meer