Nieuws

Nieuws

Wil je via de e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over sportactiviteiten in De Wolden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Wil je foto’s en verslagen van de activiteiten zien? Kijk dan op Facebook of Twitter

 • Gezocht: tijdelijke vervanging sportfunctionaris De Wolden

  (20-03-2017)

  Vanwege een zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar tijdelijke vervanging voor de functie van sportfunctionaris in de gemeente De Wolden. Het betreft de periode van 18 mei t/m 2 oktober 2017 met een omvang van 24 uur. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het aanbieden van bewegingsonderwijs op diverse basisscholen,

  lees meer
 • Nieuwe ondersteuningsronde 2017 voor de Gezonde School

  (17-03-2017)

  Nieuwe ondersteuningsronde 2017 voor de Gezonde School (Gezonde Schoolpakket)
  Vanaf medio maart opent een nieuwe ronde van het ondersteuningsaanbod voor scholen die een Gezonde School willen worden. Het ondersteuningsaanbod bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,-.

  lees meer
 • JOGG-onderzoek Drenthe

  (14-03-2017)

  Om het effect van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) in Drenthe in kaart te kunnen brengen is vanuit Drenthe Beweegt het JOGG-onderzoek gestart. Het doel van dit onderzoek is het bekijken van het effect van de JOGG-aanpak op het gebied van voeding en beweging bij Drentse basisschoolkinderen van 4 tot en met 12 jaar.

  lees meer
 • Knotshockeytoernooi Gemeente De Wolden in de startblokken

  (20-02-2017)

  Vanaf 7 maart gaat het knotshockeytoernooi voor kinderen uit groep 3 en 4 in Gemeente De Wolden weer beginnen. Een sportieve naschoolse activiteit waar veel scholen en kinderen aan deelnemen.

  lees meer
 • Brochure seniorensport 'Een leven lang sporten'

  (13-02-2017)

  In deze brochure seniorensport vindt u een uitgebreid overzicht van welke mogelijkheden er allemaal zijn voor de wat oudere sporters.

  lees meer
 • Professionele basketbal training voor de jeugd van obs ‘De Horst’

  (06-02-2017)

  Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van obs ‘De Horst’ in de Wijk krijgen de komende weken een basketclinic van Yfke Hoek uit Roden. Yfke is stagiaire van het JOGG-team De Wolden en speelt daarnaast op ere-divisieniveau bij Royal Eagles in Apeldoorn. Ook heeft zij met de Europese Kampioenschappen in Hongarije meegedaan. 

  lees meer
 • Sport- en cultuurweek 2017 in Havelte

  (31-01-2017)

  In de zomervakantie van 2017 wordt van 21 t/m 25 augustus de sport- en cultuurweek georganiseerd door sportfunctionarissen van De Wolden en Hoogeveen, de beweegcoaches van Westerveld en jongerenwerkers van Welzijn de Wolden. Deze week wordt georganiseerd voor basisschoolkinderen uit deze gemeenten die vanwege verschillende redenen zelf niet op vakantie kunnen.

  lees meer
 • Wouter Marinus JOGG-ambassadeur

  (30-01-2017)

  PEC Zwolle voetballer Wouter Marinus uit Zuidwolde is benoemd tot JOGG-ambassadeur. Hij gaat optreden als ambassadeur van de lokale integrale JOGG-aanpak; waarmee gemeenten een stijging van het aantal jongeren op gezond gewicht willen realiseren.

  lees meer
 • De Wolden en Emmen Trefbalkampioenen van Drenthe

  (16-01-2017)

  Bij het Drentse Trefbaltoernooi in Emmen zijn De Wolden en Emmen de winnaars geworden. Zij mogen de wisselbekers een jaar lang in hun bezit houden en volgend jaar proberen te verdedigen. Dit toernooi dat werd georganiseerd door de Buurtsportcoaches van de gemeente Emmen werd op donderdag 29 december in sporthal Esdal in Emmen gehouden. 

  lees meer
 • Activiteiten januari, februari en maart 2017

  (16-01-2017)

  Freerunning, sieraden maken en De Wolden’s got talent:  er zijn weer heel veel leuke activiteiten te vinden op www.actiefnaschooltijd.nl! 
  Let op! Voor de meeste activiteiten moet je je opgeven en soms is er maar plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

  lees meer
 • Gratis cursusaanbod voor sportverenigingen

  (05-01-2017)

  Jaarlijks bieden De Wolden Sport en Sportief Hoogeveen diverse cursussen en bijscholingen aan voor bestuurders, trainers en/of vrijwilligers van sportverenigingen. In januari 2017 starten de trajecten ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’ en ‘Besturen met een visie’.

  lees meer
 • GEZOCHT: Jeugdige Drentse rolstoeltennissers!

  (16-12-2016)

  In Drenthe willen we graag een jeugdgroep opstarten voor rolstoeltennis.

  In Lisa Doedens (10 jaar) hebben we al de eerste enthousiasteling en in Gert Jan van der Vegt een zeer ervaren rolstoeltennistrainer gevonden. In Oosterhesselen kunnen we gebruikmaken van een mooie indoor tennisbaan, in de zomer zal er worden getraind op de banen van LTC Emmen.

  lees meer
 • Gemeenten Hoogeveen en De Wolden organiseren sportcongres

  (02-11-2016)

  Op maandag 28 november organiseren de gemeenten Hoogeveen en De Wolden voor de zesde keer het jaarlijkse sportcongres voor sportverenigingen. Tijdens deze zesde editie worden workshops aangeboden die tips en trucs bieden aan bestuurders, vrijwilligers en trainers.

  lees meer
 • Trefbaltoernooi Gemeente De Wolden gaat weer beginnen!

  (28-10-2016)

  Vanaf 2 november gaat het trefbaltoernooi weer los in gemeente De Wolden. Een sportieve naschoolse activiteit waar veel scholen aan deelnemen. Kinderen van groep 5 tot en met 8 kunnen zich opgeven om vervolgens te strijden voor een plekje in de gemeentelijke finale of zelfs de provinciale finale.

  lees meer
 • Meer vakleerkrachten bewegingsonderwijs in De Wolden

  (04-10-2016)

  Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van sport en bewegen. Kinderen die voldoende bewegen en regelmatig sporten presteren beter op school en blijven minder vaak zitten.

  lees meer
 • Nieuwe leuke activiteiten! Meld je aan...

  (23-09-2016)

  In gemeente De Wolden zijn weer heel veel leuke naschoolse activiteiten te vinden voor de maanden september t/m november.

  lees meer
 • JOGG ambassadeur: Ina Alblas

  (07-06-2016)

  Sinds begin 2015 heeft De Wolden een aantal Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-ambassadeurs. Deze ‘bekende gezichten’ in De Wolden willen graag dat iedereen zich fit en gezond voelt. Door gezond eten en regelmatig bewegen kunnen jongeren, maar ook ouderen daar zelf veel aan doen.

  lees meer
 • Studiemiddag kleuters in beweging

  (03-06-2016)

  Op woensdag 26 oktober wordt voor de derde maal een studiemiddag ‘kleuters in beweging' georganiseerd. Deze scholingsdag is gericht op kleuterdocenten, om zo het bewegingsonderwijs voor deze jonge kinderen een kwaliteitsimpuls te geven. De invulling van de workshops wordt verzorgd door verschillende Drentse sportprofessionals en enkele externe experts. 

  lees meer
 • Maak de gezonde keuze de gemakkelijke keuze!

  (04-05-2016)

  Sinds begin 2015 heeft De Wolden een aantal Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-ambassadeurs. Deze ‘bekende gezichten’ in De Wolden helpen bij een fitte en gezonde levensstijl. Door gezond eten en regelmatig bewegen kunnen kinderen en jongeren, maar ook ouderen daar zelf veel aan doen.

  lees meer
 • Verhuur van sportaccommodaties De Wolden en Hoogeveen

  (05-02-2016)

  Sinds de ambtelijke samenvoeging van de gemeente De Wolden en de gemeente Hoogeveen in 2015 hebben er voor de verhuur van sportaccommodaties een aantal personele wijzigingen plaatsgevonden. Bij deze wordt de organisatie van de verhuuradministratie van sportaccommodaties toegelicht.

  lees meer