Uittreksel burgerlijke stand

U hebt een uittreksel burgerlijke stand nodig als bewijs van een geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap, echtscheiding of overlijden. Dit uittreksel vraagt u online aan met DigiD. U krijgt het dan binnen 1 week thuisgestuurd. Als u advocaat of notaris bent en een uittreksel wilt aanvragen, dan hebt u eHerkenning nodig. 

Wat u moet weten

  • U vraagt de akte aan in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden
  • Als u het uittreksel aanvraagt voor een organisatie in het buitenland, dan hebt u een internationaal uittreksel nodig. Geef dit aan bij uw aanvraag. Een internationaal uittreksel is in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Turks, Portugees en Servo-Kroatisch. Controleer altijd of u het internationaal uittreksel moet laten vertalen en legaliseren (nederlandwereldwijd.nl)
  • Als u een verklaring nodig hebt dat u in gemeente De Wolden woont, dan hebt u een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) nodig

Aanvragen bij de balie

Maak een afspraak om het uittreksel aan te vragen bij de balie. Neem dan uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) mee. Als u het uittreksel voor iemand anders aanvraagt, neem dan het machtigingsformulier (pdf - 37,6 KB) mee. En een kopie identiteitsbewijs van degene voor wie u de aanvraag doet. Wij maken het uittreksel dan klaar terwijl u wacht. 

Kosten

Een uittreksel burgerlijke stand kost € 16,60.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht