Uittreksel burgerlijke stand

Een uittreksel burgerlijke stand hebt u nodig als bewijs van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding. Als u het uittreksel digitaal aanvraagt met uw DigiD, krijgt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. Hebt u een bewijs nodig dat u in de gemeente De Wolden woont? Vraag dan een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) aan.

Persoonlijk aanvragen

U kunt het uittreksel ook aanvragen bij de balie in het gemeentehuis. Bekijk hiervoor de openingstijden. U vraagt het uittreksel aan in de gemeente van geboorte, huwelijk of overlijden. Het uittreksel maken wij klaar terwijl u wacht.

Hebt u een bewijs nodig dat u in de gemeente De Wolden woont? Vraag dan een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) aan.

Meenemen

Als u het uittreksel bij de balie in het gemeentehuis aanvraagt, neemt u mee:

  • Uw geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs).
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook een schriftelijke machtiging (pdf - 37,6 KB) en een identiteitsbewijs van deze persoon mee.

Kosten

Een uittreksel burgerlijke stand kost € 15,70.

Internationaal uittreksel

U kunt ook kiezen voor een internationaal uittreksel. Dit uittreksel is uitgevoerd in 9 andere talen, namelijk het Frans, Duits, Engels, Spaans, Grieks, Italiaans, Portugees, Turks en Joegoslavisch. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht