Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen hierom vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. U krijgt een formulier van uw werkgever of andere organisatie of kunt het zelf downloaden. Lever dit formulier in bij de gemeentebalie. U betaalt bij het aanvragen (pinnen of contant). De verklaring ontvangt u binnen 6 tot 8 weken thuis per post.

Meenemen

  • Volledig ingevuld aanvraagformulier VOG
  • Uw geldige identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Kosten

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kost € 41,35.

Online aanvragen

U kunt alleen online een VOG aanvragen als de aanvraag is klaargezet door uw werkgever of andere organisatie. De werkgever heeft al een gedeelte ingevuld en ondertekend. U krijgt een e-mail met een link naar het aanvraagformulier. U hebt hiervoor uw DigiD nodig.

Niet in BRP

Staat u niet ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP)? Dan stuurt u het aanvraagformulier naar Justis. Bijvoorbeeld als u tijdelijk in Nederland werkt of in het buitenland woont.

VOG Jeugdhulp PGB

Wilt u hulp geven aan een kind vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) en ziet de gemeente u niet als professional? Dan hebt u een VOG Jeugdhulp PGB nodig.

Beoordeling

Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag. Een VOG bewijst dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het uitvoeren van een specifieke taak of functie in de samenleving. Uw VOG krijgt u per post thuisgestuurd van de Dienst Justis. Wijst het ministerie uw aanvraag af? Dan krijgt u daarover een brief.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht