Veilig mailen

Gemeente De Wolden verstuurt vaak privacygevoelige informatie per mail. De gemeente gebruikt hierbij het programma ZIVVER. Dit programma versleutelt e-mailberichten met vertrouwelijke inhoud, zoals een BSN of andere privacygevoelige gegevens. Zo kunnen alleen de verzender en de ontvanger bij de informatie.

Berichten van ZIVVER openen

U opent een e-mail die met ZIVVER is verstuurd door op de link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Het is mogelijk dat u ook een toegangscode of sms-code moet invoeren. U hoeft geen account aan te maken.

Met een sms-code

U hebt een beveiligd bericht ontvangen. De afzender van de e-mail wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. U krijgt daarom een code toegestuurd per sms. Klik op 'Klik voor bericht' en daarna op 'Sms sturen'. U kunt de code nu invullen. Hierna kunt u het bericht lezen.

Met een toegangscode

U hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd met een toegangscode. De afzender van de e-mail wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’. U kunt de code nu invullen. Hierna kunt u het bericht lezen.

Reageren op e-mailberichten van ZIVVER

U leest het bericht op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via e-mail.

Zelf beveiligd mailen met de gemeente

Wilt u vertrouwelijke informatie veilig mailen naar gemeente De Wolden? Dat kan via ZIVVER. Iedereen kan gebruik maken van deze conversatiestarter, u hebt hiervoor dus geen account nodig.

Hoe het werkt

  • Gebruik onderstaande knop om de veilige omgeving van ZIVVER te openen. 
  • Voer uw naam en e-mailadres in. 
  • Om te controleren of u de eigenaar bent van het opgegeven e-mailadres, ontvangt u een notificatiebericht in uw mailbox.  
  • Gebruik de link in het notificatiebericht om veilig een bericht, met eventueel een bijlage, naar de gemeente te sturen. 

Uitleg over ZIVVER

In dit instructiefilmpje van ZIVVER ziet u hoe u een bericht kunt ontvangen en lezen. Kijk voor meer informatie hierover op www.zivver.com. Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over ZIVVER? Neem dan eerst contact op met de afzender van de mail. Zo wordt u het snelst geholpen. U kunt ook bellen met 14 0528 of mailen naar gemeente@dewolden.nl.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht