Evenementenvergunning aanvragen

Wilt u een evenement organiseren voor meer dan 250 personen? En is het evenement buiten of in een tent en open voor publiek? Dan hebt u een evenementenvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u uiterlijk 12 weken voor de datum van het evenement aan. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. 

Vergunning aanvragen

Een aanvraag is pas ingediend als alle documenten volledig zijn ingevuld en ingeleverd. Stuur de documenten naar gemeente@dewolden.nl. Het gaat dan om:

Wel melden, geen vergunning

Organiseert u een evenement tussen 07.00 en 00.00 uur voor minder dan 250 mensen met kleine objecten? Zonder versterkte muziek na 23.00 uur? En is er geen verkeersomleiding nodig en is het gebied voor hulpdiensten bereikbaar? Dan organiseert u een klein evenement. Meld het uiterlijk 10 werkdagen voor de datum van het evenement. Vul het formulier melding evenement (pdf - 0,1 MB)  in en stuur het naar de gemeente.

Kosten

Soort evenement Prijs
Melding klein evenement Gratis
Vergunning voor een evenement met weinig of beperkt risico € 23,50
Vergunning voor een evenement met een hoog risico € 163,75

Beoordeling aanvraag

De gemeente beoordeelt de vergunningsaanvraag onder meer op veiligheid, bereikbaarheid, de aanwezigheid van toiletten, brandveiligheid, het schenken van alcohol en mogelijke overlast door muziek. 

Alcohol schenken

Wilt u tijdens het evenement zwak-alcoholische dranken schenken of verkopen? Dan hebt u een tijdelijke ontheffing nodig.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl