Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak.

Evenementenvergunning aanvragen

Coronaregels aangescherpt

Vanaf 13 november 2021 zijn de maatregelen op het gebied van evenementen aangescherpt. U vindt meer informatie op de website van Rijksoverheid.

Wilt u een evenement organiseren voor meer dan 250 personen? En is het evenement buiten en open voor publiek? Of sluit u wegen af? Dan hebt u een evenementenvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u uiterlijk 12 weken voor de datum van het evenement aan. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. Stuur ook een coronaplan mee, dat u opstelt met behulp van de coronachecklist. 

Vergunning aanvragen

Een aanvraag is pas ingediend als alle documenten volledig zijn ingevuld en ingeleverd. Stuur de documenten naar gemeente@dewolden.nl. Het gaat dan om:

  • Aanvraagformulier evenementenvergunning (pdf - 288,8 KB)
  • Plattegrond(en) op schaal met alle objecten en de afmetingen hiervan en de vrije route voor de hulpdiensten 
  • Coronaplan met behulp van de checklist van VRD (pdf - 135,5 KB). Probeer zo volledig mogelijk te zijn bij het beschrijven van uw maatregelen

Evenement melden

Organiseert u een evenement tussen 07.00 en 00.00 uur voor minder dan 250 mensen met kleine objecten? Zonder versterkte muziek na 23.00 uur? En is er geen verkeersomleiding nodig en is het gebied voor hulpdiensten bereikbaar? Dan organiseert u een klein evenement. Meld uw evenement zo snel mogelijk, maar uiterlijk 10 werkdagen voor de datum van het evenement. Vul hiervoor het formulier melding evenement (pdf - 158,6 KB) in en stuur het naar de gemeente. Stuur ook een coronaplan met behulp van de checklist van VRD (pdf - 135,5 KB). Probeer zo volledig mogelijk te zijn bij het beschrijven van uw maatregelen.

Kosten

Soort evenement Prijs
Melding klein evenement Gratis
Vergunning voor een evenement met weinig of beperkt risico € 24,60
Vergunning voor een evenement met een hoog risico € 171,50

Beoordeling aanvraag

De gemeente beoordeelt de vergunningsaanvraag onder meer op het coronaplan, veiligheid, bereikbaarheid, de aanwezigheid van toiletten, brandveiligheid, het schenken van alcohol en mogelijke overlast door muziek. 

Alcohol schenken

Wilt u tijdens het evenement zwak-alcoholische dranken schenken of verkopen? Dan hebt u een tijdelijke ontheffing nodig.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl