Evenementenvergunning

Als u een evenement organiseert, moeten wij dat weten. Voor grote evenementen voor 250 of meer mensen hebt u een vergunning nodig. Deze moet u uiterlijk 12 weken van tevoren aanvragen. Kleinere evenementen zonder geluidsoverlast die overdag plaatsvinden en waarbij geen verkeersmaatregelen nodig zijn, hoeft u alleen te melden. Dit doet u uiterlijk 10 werkdagen van tevoren. Vul het aanvraagformulier altijd helemaal in, anders kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen. 

Meldingsformulier evenement (pdf - 842,6 KB)

Aanvragen

Mail het formulier naar gemeente@dewolden.nl. Of stuur het per post naar Gemeente De Wolden, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde.

Meesturen

Bij een aanvraag voor een evenementenvergunning stuurt u de volgende documenten mee. Komt u er niet uit, dan kunt u ons bellen.

Bij vergunning en melding:

Plattegrond van de locatie met alle objecten (zoals kramen en podia) en de afmetingen ervan. Geef als u een vergunning aanvraagt op de plattegrond ook de vrije route voor de hulpdiensten aan.

Alleen bij vergunning:

  • Als u podia, tribunes of tenten plaatst: een constructieve berekening ervan. Dit ontvangt u bij de huur van het object
  • Als u een tent plaatst voor meer dan 150 personen: plattegrond met de indeling van de tent. Geef hierbij aan: de draairichting doorgangen, nooduitgangen en vluchtroutes (en hoe breed die zijn), vluchtrouteaanduidingen, noodverlichting en brandblusvoorzieningen
  • Veiligheidsplan waarin u beschrijft hoe de organisatie de veiligheid heeft geregeld en wie verantwoordelijk is voor welke taak in de voorbereiding, tijdens het evenement en erna. Geef ook aan welke risico’s er zijn voor bezoekers en buurtbewoners en wat u hieraan doet. Bijvoorbeeld: inzet van EHBO, inzet van beveiligers, maatregelen bij brand, paniek of slecht weer
  • Als er wegen afgesloten worden: een verkeersplan waarin u de afsluitingen en omleidingen weergeeft

Na uw aanvraag

Wij beoordelen uw aanvraag. Als we nog meer informatie nodig hebben, nemen we contact met u op. Bij de beoordeling kijken we naar veiligheid, brandveiligheid, aanwezigheid van toiletten en hoe u overlast voorkomt. U hoort binnen 8 weken nadat wij alle informatie van u binnen hebben of u een vergunning krijgt.

Wat u moet weten

Kosten

  • Evenement melden: gratis
  • Evenementenvergunning groot evenement: € 181,05
  • Evenementenvergunning klein of middelgroot evenement: € 26,-

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht