Kinderopvang starten

Als u een kinderopvang wilt beginnen, zoals een kinderdagverblijf, gastouderbureau of buitenschoolse opvang, dan doet u uw aanvraag bij de gemeente. U moet zelf ook verschillende dingen regelen, omdat er eisen worden gesteld aan de opvang. Als u aan alle eisen voldoet, dan registreren wij uw kinderopvang.

Wat u moet weten

Om te kunnen starten met uw kinderopvang, voert u de volgende stappen uit van boven naar beneden:

Gastouder worden

Als u gastouder wilt worden, dan schrijft u zich in bij een gastouderbureau. De medewerker van dat bureau meldt u dan aan bij de gemeente. U kunt hier meer informatie over opvragen bij de gastouderbureaus of kijk op de website van de Rijksoverheid (rijksoverheid.nl)

Na uw aanvraag

Nadat uw onderneming is ingeschreven in het LRK, beoordeelt de GGD of u aan alle eisen voldoet. Bij een positief oordeel van de GGD registreert de gemeente uw kinderopvang. U krijgt hiervan binnen 10 weken bericht nadat uw aanvraag is ontvangen.

Kosten

Voor het starten van een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gastouderbureau of gastouderopvang hoeft u geen kosten aan de gemeente te betalen. 

Wijzigingen doorgeven

De gemeente is verantwoordelijk voor het toezicht op de kwaliteit van de kinderopvang. Ieder jaar controleert de GGD daarom of de opvanglocaties nog voldoen aan de kwaliteitseisen. Als uw gegevens veranderen, geef dit dan direct door:

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht