U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Vitale vakantieparken

Gemeente De Wolden is in 2016 als een van de eerste gemeenten in Drenthe gestart met het project vitale vakantieparken. Vanaf 2018 is het project Drenthe breed uitgerold en werkt de gemeente samen met andere Drentse gemeenten, Recreatieschap Drenthe, RECRON en provincie Drenthe aan het project Vitale Vakantieparken Drenthe.

Gemeente de Wolden streeft met het project vitale vakantieparken naar een gezonde toeristische sector waarbij toeristische bedrijven met een bedrijfseconomisch toeristisch perspectief gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen en vakantieparken zonder bedrijfseconomische toeristisch perspectief de mogelijkheid krijgen om te transformeren naar een andere bestemming. Dit geheel in aansluiting op de provinciale uitgangspunten zoals verwoord in het actieprogramma Vitale vakantieparken Drenthe.

Kijk voor meer informatie over het project vitale vakantieparken op www.vitalevakantieparkendrenthe.nl.

Aanpak

De aanpak van het project Vitale Vakantieparken bestaat uit drie sporen: excelleren, vitaliseren en transformeren. Vakantieparken met toekomstperspectief die zich kunnen ontwikkelen tot een bedrijf dat meedraait in de top van Nederlandse recreatiebedrijven komen in aanmerking voor de excelleerstrategie. Parken die geen toeristische toekomst meer hebben komen in aanmerking voor de transformatie strategie. De overige parken worden gestimuleerd om de huidige recreatieve functie te blijven borgen en toekomstbestendig te zijn.

Excelleren

Voor de excelleerstrategie zet de gemeente in op het Recreatie Excellentieprogramma (REX). Een programma waarbij de focus ligt op het bevorderen van het onderscheidend vermogen, waarbij ondernemers zelf hun excellentieplan maken en ondersteuning, adviezen en coaching krijgen van deskundigen. Voor vragen over het excelleerprogramma kunt u contact opnemen met José Reinholtd: j.reinholtd@dewoldenhoogeveen.nl of 06-36416659.

Lees meer over het REX-programma

Transformeren

Voor de transformatiestrategie is het uitgangspunt dat parken zonder bedrijfseconomisch toeristisch perspectief in aanmerking kunnen komen voor een transformatie naar een andere bestemming. Belangrijk daarbij is dat deze transformatie moet leiden tot een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit moet plaatsvinden. In het transformatieproces volgt de gemeente de provinciale werkwijze. Hierbij trekt zij samen op met de vereniging van eigenaren van het vakantiepark. Voor vragen over het transformatieprogramma kunt u contact opnemen met Rosanne van ’t Slot: r.vant.slot@dewoldenhoogeveen.nl of 06-40930572.

Meld u aan voor de Transformatie-nieuwsbrief

Lees meer in de Transformatiefolder (pdf - 333,4 KB)

Informatie

Bent u eigenaar van een vakantiewoning op één van de vakantieparken in de gemeente De Wolden en wilt u geïnformeerd worden over de ontwikkelingen? Meld u aan voor de nieuwsbrief. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl