Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

U ontvangt elk jaar een belastingaanslag. Soms kan het moeilijk zijn om dit te betalen. U hebt dan in sommige gevallen recht op kwijtschelding. Dit hangt af van uw inkomen, spaargeld en bezit. U kunt kwijtschelding aanvragen met een aanvraagformulier. Aanvragen kan pas nadat u de belastingaanslag van de gemeente hebt ontvangen.

Wat u nodig hebt

  • Het aanvraagformulier
  • Uw meest recente loonstrook of ander bewijs van inkomen
  • Uw laatste bankafschrift van uw betaalrekening en uw spaarrekening
  • Uw huurcontract of koop- en hypotheekakte van uw woning
  • Toeslagen en zorgpremie

Automatische beoordeling

Hebt u vorig jaar kwijtschelding gekregen? Dan wordt uw aanvraag voor het nieuwe belastingjaar automatisch beoordeeld. Als er geen afwijkingen zijn, dan hoeft u geen aanvraag meer te doen. Op de aanslag van het nieuwe belastingjaar kunt u zien of u kwijtschelding hebt ontvangen. U kunt kwijtschelding krijgen voor:

Voorwaarden

Uw maandelijkse vaste lasten, inkomen (met vakantiegeld), spaargeld en bezit bepalen of u kwijtschelding krijgt. De berekening geeft uiteindelijk een netto-inkomen. Dit moet lager zijn dan de normbedragen.

Hulp bij aanvraag

Vindt u het lastig om kwijtschelding aan te vragen? Probeer eerst zoveel mogelijk zelf in te vullen en de benodigde documenten te verzamelen. Welzijn De Wolden kan u dan verder helpen met de aanvraag. U kunt hiervoor bellen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur: 0528  217022. Of mail naar info@informatiepuntgeldzaken.nl.

Kwijtschelding waterschapsbelasting

Een verzoek om kwijtschelding van de waterschapsbelasting vraagt u aan bij het Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus-Tricijn (GBLT). 

U kunt om kwijtschelding van de waterschapsbelasting vragen als u het aanslagbiljet heeft gekregen. Daarop staat belangrijke informatie. Er staat wat u moet doen om kwijtschelding te krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van het GBLT

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht