Buurtteam

Maakt u zich zorgen over een buurtbewoner? Is er overlast in uw wijk? Of hebt u een vraag of probleem waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u terecht bij ons buurtteam. Hierin werken onder andere wijkagenten, buurtwerkers, wijkbeheerders, bewonersconsulenten van de woningcorporatie en de geestelijke gezondheidszorg samen.

Bel met het buurtteam: 0528 – 37 86 86

Mail het buurtteam: buurtteam@dewolden.nl

Hoe werkt het

Het buurtteam neemt binnen 1 werkdag contact met u op. Samen bekijken we hoe we het probleem aanpakken en welke organisaties of hulpverleners kunnen helpen. U kunt terecht bij het buurtteam met vragen over de volgende onderwerpen. 

  • Geldzaken: als u geldzorgen hebt of moeite hebt om uw vaste lasten te betalen. In sommige gevallen kan het buurtteam u in contact brengen met schuldhulpverlening. Ook zijn er verschillende inloopspreekuren waar u terecht kunt met vragen over werk en inkomen. Houd hiervoor onze Facebookpagina in de gaten. 
  • Veiligheid: als u te maken hebt met huiselijk geweld (lichamelijk of psychisch) kunt u bij het buurtteam uw verhaal kwijt. Samen met u bekijken we welke stappen u kunt zetten. Ook als er sprake is van een onveilige situatie voor een kind kunt u terecht bij het buurtteam. We werken samen met diverse instanties om de thuissituatie zo snel mogelijk weer veilig te krijgen.
  • Wonen: u kunt contact opnemen met het buurtteam als het u bijvoorbeeld niet lukt om uw huis op orde te houden, u ruzie hebt met buren of buurtoverlast hebt. Ook kan het buurtteam u helpen als u een aanpassing aan uw woning nodig hebt. 

Over het buurtteam

De Wolden beschikt over Buurtteam Noord en Buurtteam Zuid, de scheidingslijn is de A28. In elk team is een wijkbeheerder aangesteld.

Contactgegevens wijkbeheerders:

Rob Feijen is aanspreekpunt voor de dorpen ten noorden van rijksweg A28 (Ansen, Echten, Koekange, Koekangerveld, Oosteinde, Ruinen en Ruinerwold).

Rob Feijen: r.feijen@dewoldenhoogeveen.nl of 06-12740664

Natascha Koestal is aanspreekpunt voor de dorpen ten zuiden van rijksweg A28 (Alteveer- Kerkenveld, Drogteropslagen, Fort, Linde, Veeningen, de Wijk en Zuidwolde).

Natascha Koestal: n.koestal@dewoldenhoogeveen.nl of 06-57310113

Buurtteam op social media

U vindt het buurtteam ook op:

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht