Buurtteam

Maakt u zich zorgen over een buurtbewoner? Is er overlast in uw wijk? Of hebt u een vraag of probleem waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u terecht bij ons buurtteam. Hierin werken onder andere wijkagenten, buurtwerkers, wijkbeheerders, bewonersconsulenten van de woningcorporatie en de geestelijke gezondheidszorg samen.

Bel met het buurtteam: 0528 – 37 86 86

Mail het buurtteam: buurtteam@dewolden.nl

Hoe werkt het

Het buurtteam neemt zo snel mogelijk contact met u op, meestal binnen 3 werkdagen. Samen bekijken we hoe we het probleem aanpakken en welke organisaties of hulpverleners kunnen helpen. U kunt terecht bij het buurtteam met vragen over de volgende onderwerpen. 

  • Geldzaken: als u geldzorgen hebt of moeite hebt om uw vaste lasten te betalen. In sommige gevallen kan het buurtteam u in contact brengen met schuldhulpverlening. Ook zijn er verschillende inloopspreekuren waar u terecht kunt met vragen over werk en inkomen. 
  • Veiligheid: als u te maken hebt met huiselijk geweld (lichamelijk of psychisch) kunt u bij het buurtteam uw verhaal kwijt. Samen met u bekijken we welke stappen u kunt zetten. Ook als er sprake is van een onveilige situatie voor een kind kunt u terecht bij het buurtteam. We werken samen met diverse instanties om de thuissituatie zo snel mogelijk weer veilig te krijgen.
  • Wonen: u kunt contact opnemen met het buurtteam als het u bijvoorbeeld niet lukt om uw huis op orde te houden, u ruzie hebt met buren of buurtoverlast hebt. Ook kan het buurtteam u helpen als u een aanpassing aan uw woning nodig hebt. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht