Hulp bij huishouden

Huishoudelijke hulp moet u meestal zelf regelen en betalen. Soms hebt u recht op hulp via de gemeente vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bijvoorbeeld als u een beperking hebt waardoor u uw huis niet zelf kunt schoonmaken. En u hebt geen hulp van iemand die u kent, zoals uw partner, familie of buren. 

Lukt het u niet om zelf hulp te vinden, geef uw situatie dan online door aan ons Wmo-team. U kunt ook bij ons langskomen, elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur bij het gemeentehuis. Bel of mail om een afspraak te maken. U kunt ons ook bellen of mailen als u er zelf niet uitkomt of twijfelt of u hulp vanuit de Wmo moet aanvragen. 

Wat u moet weten

  • Voor hulp bij het vinden van een betaalde huishoudelijke hulp kunt u ook terecht bij de ledenvereniging Espria, een netwerk van zorgorganisaties
  • Ook voor huishoudelijke hulp na een (geplande) ziekenhuisopname moet u zelf hulp proberen te regelen. Komt u er niet uit, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op

Na uw hulpvraag

Wij bellen u zo snel mogelijk, vaak nog dezelfde dag. We bespreken dan kort uw situatie en een mogelijke oplossing. Soms verwijzen we u door naar een andere organisatie.  Soms maken we een afspraak om bij u thuis te komen om verder te praten. Normaal gebeurt dit binnen 8 weken, maar door de lange wachtlijst voor Wmo-hulp kan dit nu iets langer duren. 

Uw partner, familielid of vriend(in) mag bij dit gesprek aanwezig zijn. Of vraag een cliëntondersteuner van Stichting OCO De Wolden. Dit is iemand die niet bij de gemeente werkt, maar wel alle regels kent.

Kosten

Als u huishoudelijke hulp krijgt vanuit de Wmo, betaalt u meestal een eigen bijdrage van € 20,60 per maand. Op de website van het Cak, het landelijke contactpunt voor de zorg, staat in welke situaties u geen eigen bijdrage hoeft te betalen. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht