Hulpmiddelen

Bij thuiszorgwinkel Medipoint regelt u hulpmiddelen als u langere tijd niet goed kunt lopen en bewegen. Zoals een rolstoel, scootmobiel, driewielfiets. Of traplift of douche- en toiletstoel. De meeste hulpmiddelen kunt u gratis een half jaar lang lenen. U kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen met Medipoint.

Is een half jaar niet genoeg? Dan kunt u misschien een hulpmiddel vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning krijgen. Geef uw situatie in dit geval online door aan ons Wmo-team.

Wat u moet weten

  • Ook hulpmiddelen die u nodig hebt na een (geplande) ziekenhuisopname leent u bij Medipoint
  • Voor aanpassingen in uw woning kunt u een klussendienst inhuren. Huurders kunnen vaak ook de woningbouwvereniging om hulp vragen. Een vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is alleen mogelijk als u een blijvende beperking hebt. Soms is geld lenen om uw woning aan te passen ook een oplossing 

Na uw hulpvraag

Wij bellen u zo snel mogelijk, vaak nog dezelfde dag. We bespreken dan kort uw situatie en een mogelijke oplossing. Soms verwijzen we u door naar een andere organisatie.  Soms maken we een afspraak om bij u thuis te komen om verder te praten. Normaal gebeurt dit binnen 8 weken, maar door de lange wachtlijst voor Wmo-hulp kan dit nu iets langer duren. 

Uw partner, familielid of vriend(in) mag bij dit gesprek aanwezig zijn. Of vraag een cliëntondersteuner van Stichting OCO De Wolden. Dit is iemand die niet bij de gemeente werkt, maar wel alle regels kent.

Langskomen bij het gemeentehuis

Op werkdagen kunt u ‘s ochtends van 10.00 tot 12.00 uur ook langskomen bij het Wmo-team (Raadhuisstraat 2, Zuidwolde). Bel voor een afspraak.

Kosten

Hebt u langer dan een half jaar hulpmiddelen nodig, dan betaalt u meestal een eigen bijdrage van €20,60. Op de website van het Cak, het landelijke contactpunt voor de zorg, staat in welke situaties u geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Voor een rolstoel hoeft u nooit een eigen bijdrage te betalen.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht