Taxivervoer Wmo

Kunt u door ziekte, beperking of hoge leeftijd niet meer autorijden en zelfstandig met het openbaar vervoer reizen? Dan zijn er vrijwilligers die u kunnen vervoeren of met u meereizen in het openbaar vervoer. Is dit in uw situatie geen oplossing, dan kunt u misschien een Wmo-taxipas krijgen. Geef uw hulpvraag in dit geval online door aan ons Wmo-team. U kunt ook bij ons langskomen, elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur bij het gemeentehuis. Bel of mail om een afspraak te maken. U kunt ons ook bellen of mailen als u er zelf niet uitkomt of twijfelt of u hulp vanuit de Wmo moet aanvragen. 

Wat u moet weten

De Wolden Vervoert is een taxibedrijf van vrijwilligers die u tegen een kleine vergoeding vervoeren.

Lange afstanden

Met een Wmo-pas kunt u ritten van maximaal 25 kilometer met een Wmo-taxi maken. Wilt u verder reizen, dan reist u met vervoerder Valys. U moet hiervoor een speciale pas aanvragen. Dit kan ook als u geen Wmo-indicatie hebt. U moet wel een verwijzing van het Wmo-team hebben.

Na uw hulpvraag

Wij bellen u zo snel mogelijk, vaak nog dezelfde dag. We bespreken dan kort uw situatie en een mogelijke oplossing. Soms verwijzen we u door naar een andere organisatie.  Soms maken we een afspraak om bij u thuis te komen om verder te praten. Normaal gebeurt dit binnen 8 weken, maar door de lange wachtlijst voor Wmo-hulp kan dit nu iets langer duren. 

Uw partner, familielid of vriend(in) mag bij dit gesprek aanwezig zijn. Of vraag een cliƫntondersteuner van Stichting OCO De Wolden. Dit is iemand die niet bij de gemeente werkt, maar wel alle regels kent.

Kosten

De Wmo-taxipas is gratis. Per rit betaalt u ongeveer wat u kwijt zou zijn als u met het openbaar vervoer zou reizen. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht