Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Hulp voor mantelzorgers

Zorgt u langere tijd voor uw partner, een familielid of bekende? Bijvoorbeeld bij langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger. U kunt met de gemeente in gesprek gaan om te kijken welke hulp u kunt krijgen. Bijvoorbeeld hulp bij het huishouden of dagbesteding voor de mantelzorgontvanger. Ook kunt u voor advies terecht bij het Stichting Welzijn De Wolden. 

Stichting Welzijn De Wolden

Bent u mantelzorger en wordt de zorg u teveel? Dan kunt u naar Stichting Welzijn De Wolden. U kunt hier heen als u vragen hebt over het thuis verzorgen van een langdurig zieke. Zij nemen de tijd voor u en beantwoorden uw vragen. Bijvoorbeeld, hoe kom ik aan hulpmiddelen voor de verzorging van mijn partner? Welke vragen kan ik aan de arts stellen? Waar kan ik hulp vinden voor mij en mijn partner? Ook kan een medewerker van Stichting Welzijn De Wolden u nuttige informatie geven en zaken voor u uitzoeken. Als het nodig is, kunnen zij  voor u een mantelzorgconsulent inschakelen.

Vrijwilligersverzekering

Als mantelzorger hebt u in het geval van schade misschien recht op de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Lees meer over de vrijwilligersverzekering.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl