Subsidie ledverlichting buitensportvelden weer open

Op 25 juli 2023 heeft het college van De Wolden de subsidieregeling ‘Verledden buitensportvelden 2023-2024’ vastgesteld. Net als in eerdere jaren kunnen sportverenigingen subsidie aanvragen om oude verlichting op de buitensportvelden te vervangen door ledverlichting.

Energie- en dus kostenbesparend!

Met ledverlichting besparen sportverenigingen energie en dus ook op de energierekening. Sportverenigingen in De Wolden die hun verlichting op buitensportvelden gaan vervangen voor ledverlichting, kunnen een subsidie aanvragen voor 50% van de aanschaf en de vervanging, inclusief btw. Voorwaarde is wel dat de andere 50% van de kosten door de vereniging wordt gedekt.

De subsidieregeling

Voor deze subsidies is voor de periode 2023-2024 in totaal €120.000,- beschikbaar voor sportverenigingen met buitenvelden. De subsidieregeling staat vanaf 1 augustus 2023 open en loopt tot en met 31 december 2024 of als het totale bedrag eerder is toegezegd. Aanvragen worden op volgorde van ontvangst behandeld. Als aanvragen op dezelfde dag worden ontvangen, wordt over de volgorde geloot. Meer informatie over de subsidie vindt u op Subsidie ledverlichting buitensportvelden.

Aanvragen

Aanvragen voor subsidieverlening door sportverenigingen kunnen alleen schriftelijk worden ingediend bij het college met het aanvraagformulier subsidie voor eenmalige activiteit. De aanvraag voor subsidie bevat in ieder geval:

  • naam en adres van de aanvrager en handtekening van de indiener;
  • een offerte ter onderbouwing van de kosten;
  • een dekkingsplan voor de kosten;
  • een planning voor uitvoering van de activiteiten.

Vragen over de regeling?

Voor vragen over de regeling kunt u contact opnemen met Bert Scheper van het cluster Economie en Leefomgeving van De Wolden, op telefoonnummer 0528-291349.

 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht