TABOER, een luisterend oor voor boeren en tuinders

De organisatie “TABOER” vraagt aandacht voor de mentale gezondheid van boeren en tuinders. Agrarische ondernemers ervaren steeds meer druk, zowel vanuit de overheid als vanuit de maatschappij.

De zorgen binnen de agrarische sector zijn momenteel groter dan ooit. Steeds meer boeren en tuinders kampen daardoor met mentale problemen. Iets wat zij vaak liever niet bespreken. TABOER heeft als doel dit juist wel bespreekbaar te maken. Het motto van TABOER is: praten helpt!

TABOER heeft een website, www.taboer.nl en een telefonische hulplijn. De TABOER-lijn wordt bemand door getrainde medewerkers met een agrarische achtergrond die luisteren naar de verhalen van boeren en tuinders. Zij gaan op zoek naar passende oplossingen en, indien nodig, verwijzen zij door naar de juiste hulpverlening. De hulplijn van TABOER  is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur en ’s avonds van 18.30 tot 21.00 uur via 088-8886608. Mailen kan ook: info@taboer.nl.

TABOER staat klaar om steun te bieden aan iedereen in de agrarische gemeenschap die dat nodig heeft. Ziet u in uw omgeving een boer of tuinder waarvan u vermoedt dat hij of zij misschien deze hulp nodig heeft? Neem dan ook contact op met TABOER. Zij bieden hulp op maat.

TABOER is een samenwerking van de Stichting Zorg om Boer en Tuinder (ZOB) en LTO Noord en is niet alleen bedoeld voor boeren en tuinders, maar ook voor alle instanties, organisaties en hulpverleners om hen heen en voor alle andere mensen die dicht bij deze agrariërs en hun gezin staan, zoals familie en buren.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht