Nieuwsoverzicht

02 februari 2023 |

Vanaf 1 maart kunnen inwoners subsidie aanvragen voor het groener maken van hun tuin zodat deze beter bestand is tegen bijvoorbeeld hitte en wateroverlast. De subsidie komt ook beschikbaar voor bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Lees verder Over Nieuwe subsidie helpt inwoners bij het vergroenen van de tuin
31 januari 2023 |

Sinds 2014 kunnen starters op de woningmarkt in De Wolden subsidie aanvragen om hun woning te verduurzamen. Het budget dat voor deze subsidie beschikbaar was gesteld, is inmiddels volledig opgebruikt. Maar vanwege het succes van de regeling heeft de raad in het Actieplan Klimaat & Energie 2021-2024 opnieuw voor vier jaar € 20.000 per jaar beschikbaar…

Lees verder Over Duurzaamheidssubsidie voor starters kan weer aangevraagd worden
29 januari 2023 |

Ondernemerschap en aandacht voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) staan centraal in het nieuwe Economisch Actieplan van gemeente De Wolden. Ook is er veel aandacht voor de sectoren Landbouw en Recreatie en Toerisme.

Lees verder Over Nieuw Economisch Actieplan De Wolden
26 januari 2023 |

Gemeente De Wolden stelt € 250.000 beschikbaar voor maatschappelijke organisaties die in acute geldnood zitten door de hoge energierekening. De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders hierom gevraagd.

Lees verder Over Noodfonds energielasten voor maatschappelijke organisaties
18 januari 2023 |

Een maal in de vijf jaar wijst het Commissariaat voor de Media een lokale publieke media-instelling aan in een gemeente. Als omroep kunt u in aanmerking komen voor een aanwijzing als lokale publieke media-instelling. Deze aanwijzing is geldig voor een periode van vijf jaar.

Lees verder Over Aanwijzing lokale publieke omroep
10 januari 2023 |

Wethouder Egbert van Dijk nodigt alle vrijwilligersorganisaties in De Wolden uit om te komen praten over (nieuwe) activiteiten van vrijwilligers die de leefbaarheid in gemeente ten goede komen. Voor deze activiteiten kan door de gemeente een vergoeding beschikbaar worden gesteld. Deze vergoeding kan de inkomsten uit de inzameling van oud papier en karton…

Lees verder Over Vrijwilligersorganisatie - denk mee over uw inkomsten
02 januari 2023 |

De komende maanden (januari t/m maart 2023) gaat het bedrijf Cyclomedia uit Zaltbommel in onze gemeente 360 graden panoramafoto’s maken. Hiervoor rijden speciaal uitgeruste voertuigen over alle openbare wegen.

Lees verder Over Opnamen openbare ruimte
29 december 2022 |

We merken het allemaal; de prijzen stijgen. Gas- en energieprijzen stijgen, de boodschappen worden duurder en ook benzineprijzen gaan omhoog. Steeds meer mensen moeten op de kleintjes letten of dreigen zelfs in de problemen te komen. Ook in De Wolden zien we onze inwoners hiermee worstelen.

Lees verder Over Waar kan ik terecht met mijn vragen over geldzaken?

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht