Trouwambtenaar andere gemeente

Gaat u trouwen of laat u een partnerschap registreren? Dan kunt u kiezen voor een trouwambtenaar uit een andere gemeente. Deze trouwambtenaar moet al benoemd en beëdigd zijn. Meld altijd eerst bij ons dat u gaat trouwen of uw partnerschap wilt laten registreren. Dan bellen wij u om de trouwdatum vast te leggen. En om de locatie te kiezen als u niet trouwt op het gemeentehuis. Daarna dient u uw verzoek voor een andere trouwambtenaar bij ons in. Doe dit uiterlijk 3 maanden voor de trouwdag. 

Aanvragen

Nadat u uw trouwplannen of geregistreerd partnerschap bij ons hebt gemeld, dient u uw verzoek voor een trouwambtenaar uit een andere gemeente bij ons in. Bij uw verzoek stuurt u het volgende mee: 

  • Gegevens van partner 1 (naam, voornaam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer)
  • Gegevens van partner 2 (naam, voornaam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer)
  • Gegevens trouwambtenaar (naam, voornaam, geboortedatum en plaats, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, werkzaam als trouwambtenaar in welke gemeente)
  • Kopie geldig identiteitsbewijs van beide partners en de trouwambtenaar
  • Kopie bewijs van beëdiging bij de rechtbank
  • Kopie benoemingsbesluit in de andere gemeente

Mail uw verzoek met bijlagen naar: gemeente@dewolden.nl. U kunt uw verzoek met bijlagen ook opsturen: Gemeente De Wolden, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde.

Bevestiging

Een trouwambtenaar van de andere gemeente wordt voor uw trouwdag benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) in gemeente De Wolden. De trouwambtenaar en u krijgen hiervan een schriftelijke bevestiging. 

Kosten

Het benoemen van een trouwambtenaar uit een andere gemeente is gratis, maar de trouwambtenaar wordt niet door de gemeente De Wolden betaald. Hierdoor kunnen er voor u extra kosten bijkomen. De kosten van de gekozen ceremonie blijven hetzelfde.

Trouwambtenaren De Wolden

U kunt ook kiezen voor een trouwambtenaar uit gemeente De Wolden

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 13:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht