College van B&W De Wolden presenteert de Kadernota voor 2025

Deze nota beschrijft de plannen van de gemeente voor de komende jaren. En dat kunnen best spannende jaren worden. Er zijn landelijke signalen dat het financieel zwaar kan worden in 2026 en 2027, helderheid hierover is er helaas nog niet.

Niet eenvoudig

Het college geeft aan dat het niet gemakkelijk is geweest. Eén van de oorzaken is dat de overheid landelijk 675 miljoen minder begroot heeft voor het gemeentefonds in 2025. Dit maakte het proces niet eenvoudig. Wethouder Rudi Hooch Antink: “We zijn opgelucht: het bleek lastig om de nota passend te krijgen. Alsnog is onze begroting voor 2025 sluitend en hebben we een aantal speerpunten kunnen opnemen.” 

Enkele speerpunten

Het college stelt onder meer voor om structureel middelen vrij te maken voor de aanpak van ondermijning. Ook wil het college dat de Woldense jeugd gezond kan opgroeien, en dat iedereen mee kan doen in goede gezondheid. Dat is voor jong en oud merkbaar op sportief en sociaal gebied, maar ook bij het verantwoord omgaan met alcohol. Het college wil de kleedaccommodaties en sporthallen verduurzamen, en de groen gas-projecten beter ondersteunen. Daarnaast start in 2025 het Integraal Huisvestingsplan ‘Onderwijs in Verbinding’.

Bij Initiatiefrijk De Wolden kunnen onze inwoners nog steeds, tot en met 2026, hun plannen indienen om hun leefomgeving nog beter te maken. Daarna wordt gekeken of het programma voortgezet kan worden. Hooch Antink: “Zwaar weer of niet, in De Wolden houden we onze inwoner op één.”

Bekijk hier de Kadernota 2025.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht