Nieuwsoverzicht

12 september 2023|

Vanaf woensdag 13 september dragen de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) in gemeente De Wolden en Hoogeveen een bodycam. De gemeenteraden besloten tot de aanschaf van de kleine camera’s voor de handhavers. De Wolden is één van de veiligste gemeenten, maar landelijk is steeds vaker sprake van agressie en (verbaal)geweld. In andere gemeenten is gebleken…

Lees verder Over Boa’s De Wolden en Hoogeveen dragen bodycam
06 september 2023|

De werkgroep De Wolden Gewoon Toegankelijk heeft het gemeentehuis van De Wolden geschouwd. Hoe toegankelijk en verwelkomend is het gemeentehuis is voor mensen met een beperking? Kan iemand in een rolstoel makkelijk binnenkomen? Kan een slechtziende de weg vinden?

Lees verder Over Toegankelijkheid gemeentehuis getest
05 september 2023|

Bij het vervangen van de GFT-containers in De Wolden bleek afgelopen voorjaar dat de nieuwe container veel problemen gaf. Vervelend voor de inwoners. Daarom heeft de gemeente de probleem-containers zo snel mogelijk uitgedeukt of vervangen. Dat doet de gemeente nog steeds. Inmiddels is het aantal beschadigde GFT-containers de 400 gepasseerd.

Lees verder Over De Wolden zet juridische stappen inzake GFT-containers
01 september 2023|

Een magisch project vraagt om een magische start, daarom starten we De Afvalkathedraal en onze voorstelling ATROPOS met een daverende kick-off op 6 september. 

Lees verder Over ‘Atropos’ staat in de startblokken, magische kick-off in Veeningen
29 augustus 2023|

Agrarische bedrijven die als piekbelaster aangemerkt zijn, kunnen met hun vragen terecht bij Wilma Manenschijn, contactpersoon Landbouw bij gemeente De Wolden. Bijvoorbeeld vragen over hun (planologische) opties en over een andere bedrijfsbestemming of woningbouw of als ondernemers meedoen met de LBV+ of overwegen om mee te doen.

Lees verder Over Advies en begeleiding voor piekbelasters
25 augustus 2023|

Theaterschuur Linde gaat met hun nieuwe wagenspel optreden op verschillende plekken in De Wolden en omstreken. Op vrijdag 1 september om 19.00 uur is de première van ‘Beetje Dom’ in Zuidwolde.

Lees verder Over Wagenspel ‘Beetje Dom’ van Theaterschuur Linde
21 augustus 2023|

In opdracht van het college van B&W wordt in de periode van 28 augustus tot en met 13 oktober onderhoud uitgevoerd aan een aantal asfaltwegen in de gemeente De Wolden door de firma NTP Infra uit Hattem.

Lees verder Over Asfalteringswerkzaamheden De Wolden
08 augustus 2023|

Het bedrijventerrein Hoge Akkers in Ruinerwold wordt verder uitgebreid. Op 1 augustus 2023 heeft de gemeente de verkoopcriteria en uitgiftebeleid voor openbare verkoop vastgesteld.

Lees verder Over Nieuwe kavels bedrijventerrein Hoge Akkers, Ruinerwold beschikbaar

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht