Nieuwsoverzicht

17 juli 2024|

Heb je de vloer laten isoleren, HR++ glas aanschaft of andere duurzame maatregelen genomen in huis? Dan is gemeente De Wolden op zoek naar jouw ervaringen! Op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route kun je jouw duurzame woning aanmelden en anderen online of tijdens een bezoek verder op weg helpen met je verhaal.

Lees verderOver Welke duurzame stappen heb jij gezet? Laat ze zien aan je buur!
16 juli 2024|

Landelijk wordt geconstateerd dat het slecht gaat met de verkeersveiligheid. Het College van B&W van De Wolden heeft verkeersveiligheid mede daarom hoog op de agenda staan. Ook in De Wolden zijn verkeerssituaties waar de verkeersveiligheid verbeterd kan worden.

Lees verderOver Aanpak verkeersveiligheid Slenkenweg in de Wijk
16 juli 2024|

In juni 2021 nam de gemeenteraad van De Wolden een motie aan om samen met inwoners en grondeigenaren geschikte gebieden voor het opwekken van duurzame energie te onderzoeken en lokaal eigendom van energieprojecten te waarborgen.

Lees verderOver De Wolden op weg naar duurzame energie in lokaal eigendom
05 juli 2024|

Op 4 juli heeft het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap Drenthe mevrouw Gerrie Hempen benoemd tot voorzitter. Het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap Drenthe heeft er vertrouwen in dat zij met haar kennis en ervaring een sterke bijdrage levert aan de koers van het samenwerkingsverband. Met deze benoeming neemt ze officieel het stokje over van Bas…

Lees verderOver Gerrie Hempen nieuwe voorzitter Recreatieschap Drenthe
05 juli 2024|

Het college van Burgemeester en Wethouders in De Wolden wil dorpshuizen helpen toekomstbestendig te worden. Dorpshuizen vervullen een belangrijke sociale functie in gemeente De Wolden.

Lees verderOver Duurzame toekomst voor dorpshuizen
04 juli 2024|

Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde begint maandag 8 juli met het herstraten van een deel van de Dorpsstraat in de Wijk.

Het gaat om het weggedeelte ter hoogte van Dorpsstraat 4 (Huize Voorwijk).

 

Lees verderOver Herstraten Dorpsstraat in de Wijk
03 juli 2024|

Op 30 juni 2022 besloot de gemeenteraad van De Wolden het Transitiefonds Toekomstgerichte Landbouw in te stellen, een subsidieregeling die loopt tot en met 2025. In de eerste helft van 2024 ontvingen vijf agrarische projecten subsidies uit deze regeling. “Deze subsidies dragen bij aan innovaties die zowel de natuur als de agrarische sector ten goede komen.…

Lees verderOver De Wolden stimuleert toekomstgerichte landbouw met subsidies
03 juli 2024|

Van maandag 15 juli tot en met donderdag 18 juli worden slijtlagen aangebracht op een aantal asfaltwegen en -paden in gemeente De Wolden.

Lees verderOver Aanbrengen slijtlagen De Wolden

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht