Nieuwsoverzicht

08 maart 2023 |

Gemeente De Wolden wil de lokale economie versterken en de leefbaarheid op het platteland waarborgen. Dat doet ze door agrarische bedrijven te ondersteunen bij de transitie naar een toekomstgerichte Landbouw via een subsidieregeling. Voor deze regeling is een bedrag van 300.000 euro voor de jaren 2023, 2024 en 2025 beschikbaar.

Lees verder Over Toekomstgerichte Landbouw
02 maart 2023 |

Al enige jaren zamelen Plaatselijk Belang Veeningen en Dorpsbelangen Ansen huis-aan-huis textiel in de kernen van Ansen en Veeningen in. De inzameling wordt gecoördineerd door Minny Mulder (Veeningen) en Gerika Lubbinge (Ansen).

Lees verder Over Succesvolle huis-aan-huis textielinzameling door Plaatselijk Belang Veeningen en Dorpsbelangen Ansen
28 februari 2023 |

Staat jouw tuin vol water als er een bui valt? Of is het er in de zomer soms zo heet dat je er niet meer kunt zitten? Vaak helpt het als je je tuin groener maakt: groen kan water beter verwerken en het zorgt voor verkoeling op hete dagen.

Lees verder Over Wil jij je tuin groener maken? Vraag dan nu subsidie aan
27 februari 2023 |

Heeft u tot 1 maart 2023 de energietoeslag ontvangen? Goed nieuws! Dan krijgt u nog eens € 500 voor de energierekening van dit jaar.

Lees verder Over Energietoeslag 2022 en 2023
20 februari 2023 |

Dit is de eerste nieuwsbrief over het Huus voor Sport & Cultuur in Zuidwolde.

 

Lees verder Over Nieuwsbrief Huus voor Sport & Cultuur
17 februari 2023 |

Met de campagne ‘Geef het door’ werken de Drentse gemeenten samen aan bewustwording en het terugbrengen van restafval. Gisteren trapten bestuurders van de twaalf gemeenten de nieuwe fase van de afvalcampagne af. Het komende jaar worden alle Drenten gestimuleerd tot afvalscheiding met succesverhalen van Drentse inwoners, posters en infographics. Want afval is…

Lees verder Over Campagne ‘Geef het door’ gaat nieuwe fase in
16 februari 2023 |

Gemeente De Wolden vindt het belangrijk dat inwoners meepraten over ontwikkelingen in het dorp die nodig zijn om het dorp leefbaar te houden voor de toekomst. De gemeente stelt de dorpen in De Wolden in de gelegenheid om een dorpsvisie te ontwikkelen.

Lees verder Over Overhandiging Dorpsvisie Ruinerwold
31 januari 2023 |

Sinds 2014 kunnen starters op de woningmarkt in De Wolden subsidie aanvragen om hun woning te verduurzamen. Het budget dat voor deze subsidie beschikbaar was gesteld, is inmiddels volledig opgebruikt. Maar vanwege het succes van de regeling heeft de raad in het Actieplan Klimaat & Energie 2021-2024 opnieuw voor vier jaar € 20.000 per jaar beschikbaar…

Lees verder Over Duurzaamheidssubsidie voor starters kan weer aangevraagd worden

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht