Nieuwsoverzicht

10 november 2022 |

We merken het allemaal; de prijzen stijgen. Gas- en energieprijzen stijgen, de boodschappen worden duurder en ook benzineprijzen gaan omhoog. Steeds meer mensen moeten op de kleintjes letten of dreigen zelfs in de problemen te komen. Ook in De Wolden zien we onze inwoners hiermee worstelen.

Lees verder Over Waar kan ik terecht met mijn vragen over geldzaken?
01 november 2022 |

De wolf is sinds 2015 (na ruim 150 jaar afwezigheid) terug in Nederland. Het dier is zowel internationaal als nationaal aangewezen als een beschermd dier. Dat de wolf terug is in onze provincie kan zorgen voor onrust en een onveilig gevoel. We begrijpen uw zorgen en angst en we beseffen dat we deze niet meteen kunnen wegnemen.

Lees verder Over Wolven in Drenthe
31 oktober 2022 |

De week van 31 oktober tot en met 6 november 2022 is uitgeroepen tot Nationale Klimaatweek. Zo willen we nóg meer inwoners en organisaties inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat.

Lees verder Over Nationale Klimaatweek 2022
18 oktober 2022 |

Gemeente De Wolden vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen en niemand wordt gediscrimineerd of uitgesloten. Mensen met een beperking moeten mee kunnen doen en toegang hebben tot dezelfde voorzieningen en diensten als mensen zonder een beperking.

Lees verder Over Toegankelijk en inclusief De Wolden
13 oktober 2022 |

De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Bladeren horen erbij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen! Als u meer bladeren heeft dan uw tuin kan gebruiken, dan kunt u ze naar de bladkorf brengen. Wij plaatsen, zoals ieder jaar, weer verschillende bladkorven om het bladafval in te verzamelen.

Lees verder Over De bladeren gaan weer vallen
12 oktober 2022 |

In 2023-2024 heeft gemeente De Wolden de eer om Culturele Gemeente van Drenthe te zijn. Om culturele activiteiten te stimuleren is er een Subsidieregeling Streekprogramma Wiede Wold opgesteld.

 

Lees verder Over Subsidieregeling Streekprogramma Wiede Wold
27 september 2022 |

Wij willen privacygevoelige informatie veilig uitwisselen. Daarom voldoen we aan de norm NTA 7516. Deze norm schrijft technische en organisatorische maatregelen voor om veilig te e-mailen en is in lijn met de AVG.

Lees verder Over Gemeente De Wolden voldoet aan de norm Veilige e-mail
21 september 2022 |

Luc Slagter, 21 jaar, had moeite met school en stopte ermee op zijn 17e. Toen kreeg hij de leerplichtambtenaar op bezoek. Inmiddels zit Luc helemaal op zijn plek bij TMFunderingen in Ruinen. Dankzij goede samenwerking tussen ouders, leerplichtambtenaar, vsv-coach (voortijdig schoolverlaten coach) en werkgever.

Lees verder Over Luc zit op zijn plek, dankzij goede begeleiding en samenwerking

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht