Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Nieuwsoverzicht

22 december 2020 |

Buurteam De Wolden, een samenwerking tussen Welzijn De Wolden, Actium, Cosis, GGZ-Drenthe, Politie en Gemeente (zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin) en belangenorganisaties is ruim twee jaar geleden opgezet met als doel gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van ‘vroegsignalering’.

Lees verder
17 december 2020 |

Zeven projecten krijgen subsidie vanuit de regeling “Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021”. In totaal ontvangen zij € 132.662,-. Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente.

Lees verder
16 december 2020 |

Sinds 2014 zijn de gemeenten De Wolden en Hoogeveen een JOGG-gemeente. JOGG staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst. Eén op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. En dat is er één op de acht te veel. Maar wat kunnen kinderen daar zelf aan doen? Helemaal niets. Daarom focust de JOGG-aanpak zich op de omgeving van het kind…

Lees verder
16 december 2020 |

Duurt het soms lang voordat je huis goed warm is, of worden sommige kamers langzamer warm? Dan kan waterzijdig inregelen van je CV-installatie een groot verschil maken, omdat je huis sneller en gelijkmatiger verwarmd wordt.

Lees verder
09 december 2020 |

Vanaf januari 2021 gaat de afvalstoffenheffing die u betaalt aan de gemeente er anders uitzien. De gemeente gaat over op een diftar-systeem. Diftar staat voor gedifferentieerde (verschillende) tarieven. Dit betekent dat de heffing bestaat uit een vast deel (vastrecht) dat een stuk lager is dan in 2020 en een variabel deel waarop…

Lees verder
26 november 2020 |

Net als voorgaande twee jaren besteedt ook dit jaar de gemeente De Wolden aandacht aan de internationale campagne Orange the World, de 16-daagse periode waarin opgeroepen wordt geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Het thema dit jaar is: “Iedereen moet geweld kunnen melden”.

Lees verder
19 november 2020 |

Vanaf januari 2021 gaat de afvalstoffenheffing die u betaalt aan de gemeente er anders uitzien. De gemeente gaat over op een diftar-systeem. Diftar staat voor gedifferentieerde (verschillende) tarieven. Dit betekent dat de heffing bestaat uit een vast deel (vastrecht) en een variabel deel waarop u zelf invloed heeft.

Lees verder
18 november 2020 |

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Lees verder

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl